Gokken is de, mits gecontroleerd en gereguleerd, legale inzet van geld bij een gelegenheid met onzekere resultaten, met de bedoeling om geld of goederen te winnen. Net als alle andere vormen van gokken, betreft gokweddenschappen het plaatsen van een weddenschap of een belang op een item, spel of prestaties. De kansen van de gegeven situatie en de mogelijkheid moeten worden overwogen bij het bepalen of de kansen voor een overwinning ook moeten worden gewogen tegen het bedrag van de inzet. Net als andere vormen van gokken, heeft voetbalwedden drie componenten nodig om succesvol te zijn: overweging, risico en beloning.

Hoog risico, hoge winst

Een gokker beschouwt niet alleen de potentiële winst, maar ook het mogelijke verlies dat hij kan lijden als hij verliest. Als hij bijvoorbeeld zijn volledige besparingen inzet om een enkele dollar te winnen, dan is dit een vorm van slecht gokken omdat het gelijk is aan kleine winst bij een immens risico. Ook beschouwt een gokker de kans op het winnen en beslist hoeveel hij bereid is te riskeren om die mogelijkheid te maken. Hij kan ervoor kiezen om al zijn winsten te riskeren of niet; In ieder geval evalueert de gokker de kansen en past zijn oordeel toe aan zijn gokopties. Risico is een andere belangrijke factor bij het bepalen of te gokken of niet. Sommige gokkers baseren hun verwachtingen van de uitkomst van het spel op het resultaat van eerdere weddenschappen die ze hebben gedaan, terwijl anderen hun beslissingen baseren op hun eerdere ervaring. Een gokker die onlangs veel geld heeft verloren, heeft meer kans om weg te blijven van gokken op wedstrijden die de mogelijkheid hebben om al hun geld te verliezen. Gokkers met een grote cashflow bij de hand hebben meer kans om te gokken op een spel met een hoge waarschijnlijkheid om te eindigen met een overwinning in plaats van één met een lagere kans om te eindigen in een verlies. De meeste gokkers die zichzelf beschouwen als zeer goed geïnformeerd over de uitkomst van eerdere games zullen de neiging hebben om games met onbekende uitkomsten te vermijden, omdat ze geloven dat ze beter kunnen gokken, als de factoren “kennen”. Informatiecentrums zoals voetbalwedden kenniscentrum kunnen je helpen met je gokstrategie.

Bookmakers

De bookmaker, die meestal de groep achter het gokspel zit, heeft ook een impact op het beslissing van gokken, of het nu gaat om te gokken of niet. online bookmakers bieden weddenschappen die aanzienlijk hoger zijn dan de echte kansen van het spel. Dit betekent dat de persoon van plan is om een weddenschap te plaatsen, de kansen door verschillende bookmakers moet bestuderen en degene met hogere kansen kiezen. De bookmakers die bereid zijn om informatie over hun kansen te geven, hebben vaak de voorkeur, omdat ze meestal de meest betrouwbare bron van informatie zijn in vergelijking met andere bookmakers.