Nederland, een land met veel diversiteit en verschillende stijlen en meningen. Toch zien we op gebied van wonen dat er veel overeenkomsten zijn binnen Nederlanders. In deze blog geven we je een aantal leuke insights en tips over interieur en wonen binnen Nederland. Het is namelijk niet zo dat iedere Nederlander precies hetzelfde in zijn woning heeft staan maar vaak zijn er wel veel overeenkomsten te vinden. Benieuwd naar onze tips hoe jij je interieur het beste kan inrichten en welke elementen goed bij jouw stijl kunnen passen? Lees dan zeker verder!

Stijl in je woning

Voordat je begint met het inrichten van je huis is het slim om te kijken wat voor soort stijl je wil verwerken in je woning. Ga je voor een wat knussere stijl of wil je toch liever wat meer strakke stijlen, bijvoorbeeld industrieel? Ga je voor industrieel, neem dan bijvoorbeeld een fauteuil cognac industrieel in huis of je kunt een strakke hoekbank kopen. Deze maakt je woning helemaal af en kan echt een eyecatcher zijn in je woning. Een leren fauteuil is daarnaast uitermate geschikt als je echt even lekker wil relaxen en wil genieten van je rust. Zo heeft ieder meubelstuk zijn eigen stijl en kan je deze volledig naar eigen wens inrichten.

Kleuren en licht

Belangrijke elementen in je woning zijn kleuren en licht. Om te beginnen met licht. Het is belangrijk om overal voldoende daglicht te hebben, zodat je huis groter en ruimtelijker lijkt. Daarnaast is het ook nog is energiebesparend. Je zal dit vooral merken wanneer je een hoekje in je woning hebt waar weinig licht is. Je zal dan sneller toch even een lampje aandoen waardoor je uiteindelijk toch weer meer energie verbruikt. Wanneer je net verhuisd bent of je trek je nieuwe woning in, is het slim om te kijken of je gaat verbouwen zodat je overal voldoende licht hebt. Daarbij kan je denken aan een lichtstraat, wat er voor zorgt dat je extra licht creëert in je woning.

Kleuren zijn daarnaast bepalend voor zowel de ruimte als voor de stijl. Veel mensen kiezen ervoor om één effen kleur aan te houden en daarbij één muur bijvoorbeeld een kleur te geven. Je kan vervolgens die ene kleur ook terug laten komen in je meubelen of in andere accessoires. Hoe lichter de kleur hoe ruimtelijker je woning lijkt. Dit kan grote invloed hebben op je zicht. Het is namelijk fijn om je woning binnen te stappen en het gevoel te hebben dat het ruim is, in plaats van dat je het gevoel hebt dat je in een kleine ruimte zit.