Uitgaan in ons land is meer dan gezellig. Hoewel België in zijn totaliteit niet zo groot is, zijn er vooralsnog een aantal steden waar het uitgaansleven bruisend is. Voor een goed vrijgezellenfeestje, meidenavond of een gezellige zaterdagavond moet u alleen weten waar u moet zijn. Wij dachten daarom dat het een goed idee is om de meest gezellige Belgische steden in een blog te zetten. Zo weten u en uw maten voor de volgende keer in welke stad u de meeste lol zal beleven. Bent ge benieuwd naar de nationale opinie als het over uitgaanssteden gaat, lees dan snel verder!

Gent

Als we het hebben over een stad vol plezier dan is het deze stad wel. Los van de vele activiteiten die u overdag kunt doen, leeft de stad ’s avonds ook. Het bruisende imago zal de stad waarschijnlijk te danken hebben aan de mensen die er wonen. De vele studenten en jonge mensen maken dat het  in barretjes en andere uitgaansgelegenheden altijd levendig is. Als u niet in Gent woont is het ook een leuk idee om er een nachtje of een weekendje te verblijven om echt alles mee te maken en daarbij nog een beetje te kunnen slapen.

Leuven

In Gent vindt u al een hoop studenten, maar Leuven is de échte studentenstad. En een stad gevuld met studenten kan natuurlijk niet zonder goede cafés, dansgelegenheden en veel gezelligheid. Het fijne aan uitgaan in deze stad is dat alles dicht op elkaar zit. Rond de Oude Markt zit alles erg knus in één klein gebied in de stad. Wanneer u besluit om hier te gaan stappen, is veel lopen of reizen er niet bij. U kunt gemakkelijk in alle tentjes een drankje doen. Van een wild avondje eens in de zoveel tijd loopt u geen alcoholprobleem op zolang u met mate geniet en in Leuven is genieten gegarandeerd. Voor meer informatie over alcholverslaving en de behandeling daarvan kunt u terecht bij de verslavingszorg!

Antwerpen

De kans is groot dat u al eens in Antwerpen bent wezen feesten. De stad biedt vooral veel terrasjes waar u gedurende de dag kunt genieten van een drankje. Rond de Grote Markt is veel te beleven en ook in de rest van de stad vindt u wellicht leuke plekjes. De stad is groter dan de andere steden in het rijtje, maar zeker de moeite waard om te bezoeken en het uitgaansleven te ontdekken.

In welke stad bent u nog niet wezen stappen? Waar wordt het volgende feestweekend gehouden? Wij weten in ieder geval zeker dat u met dit rijtje van de nationale opinie absoluut de gezelligste steden vindt.