Ben je graag creatief bezig om mooie dingen te maken? Dan is het misschien een keer een idee om te gaan werken met epoxy giethars. Dit is een bijzonder spulletje dat je kunt gebruiken om mooie dingen te maken. Of om mooie dingen nog mooier te maken. Je mengt de twee flesjes en je giet de hars over de spullen die jij wilt bewaren. Zo heeft mijn broer een schitterende tafel gemaakt van wijnkurken. Hij heeft de kurken allemaal op een plaat gezet met een opstaande rand er omheen. Daarna heeft hij epoxy giethars gebruikt om alle kurken op hun plek te houden en een glad oppervlak te krijgen. Een unieke tafel die nog goed bruikbaar is ook!

Neem voorzorgsmaatregelen als je werkt met epoxy giethars

Je kunt deze giethars het best gebruiken in een goed geventileerde ruimte. Het mengen hoe je met handschoenen aan en een mondkapje voor. Nadat de hars is uitgehard is dat natuurlijk niet meer nodig. Epoxy giethars is ook zeker geen kinderspeelgoed. Je moet er zorgvuldig mee omgaan, sowieso voor het mooiste resultaat, maar ook voor je gezondheid. Zijn de flesjes leeg? Dan kunnen ze bij het chemisch afval. Dat klinkt nogal heftig, maar het is voor een goed doel als je ziet wat je er allemaal mee kunt maken!

Maak kunstobjecten van gewone materialen

Heb je bijvoorbeeld een ruwhouten tafel? Dan kom je er waarschijnlijk al snel achter dat die er schitterend uitziet, maar in gebruik iets minder handig is. Kopjes staan te wiebelen en je kinderen kunnen er niet fijn op tekenen en kleuren. Door de tafel te behandelen met een flinke laag giethars komt het hout nog beter uit en creëer je een prachtig glad oppervlak. Zo heb je het beste uit twee werelden. En dat kun je gewoon zelf doen!

Bewaar de eerste schoentjes van je kind

Dat willen we allemaal wel. Die eerste schoentjes bewaren. Zo schattig! Maar zet je ze zó in de kast dan verstoffen en verkleuren ze na verloop van tijd. Maak een houten kistje, zet daar de schoentjes in en vul het kistje met giethars. Je laat het goed uitharden en kunt daarna het houten kistje weer verwijderen. Zo heb je de eerste schoentjes van je kind tot kunstobject gemaakt. De giethars kun je tot wel 7 cm dik gebruiken, dus de hoogte van de eerste schoentjes gaat altijd passen. Het is ook een leuk idee om een foto in te gieten of wat je maar wilt. Bijna alles kan met epoxy giethars.