We willen ons huis allemaal natuurlijk opfleuren. Met bijvoorbeeld een mooi schilderij aan de muur. En nu heb je ook schilderijen van glas. En dat is natuurlijk ook erg mooi en net wat specialer dan een normaal schilderij natuurlijk. Het kunnen schilderijen met goud zijn. En zo hebben verschillende winkels natuurlijk mooie collecties waar je uit kan kiezen. Bekijk de keuken schilderijen collectie van verschillende winkels voordat je een keuze gaat maken natuurlijk. Maar wat is nu eigenlijk een schilderij van glas en hoe worden die gemaakt?

Schilderijen van glas

Een glasschilderij krijgt zijn speciale uitstraling doordat er gewerkt wordt met speciale printtechnieken. Een foto of print wordt geprint op hoge kwaliteit plexiglas van 4 millimeter dik. De achterkant van het schilderij is wit afgewerkt, waardoor de kleuren en de details van de foto echt naar voren springen. Doordat het plexiglas erg helder is wordt er diepgang in het schilderij aangebracht. Hierdoor krijgt het schilderij een speciale uitstraling en past het in iedere woonstijl. Door je huis te decoreren met een glasschilderij krijgt de ruimte direct een luxere uitstraling. Bovendien is door het gebruik van plexiglas het schilderij beschermd tegen externe invloeden, zoals vocht en zonlicht. Het schilderij is eventueel zelfs buiten op te hangen omdat plexiglas niet verkleurt door weersinvloeden van buitenaf. Zo biedt het schilderij je nog meer mogelijkheden, omdat een glasschilderij ook prima past onder een overkapping of buitenruimte.

Glasschilderijen krijgen door het materiaalgebruik en de hoge kleurenresolutie direct een bijzondere uitstraling met een moderne twist. De kleuren zijn zeer helder en alle details van een foto zijn prachtig zichtbaar. Doordat de schilderijen in alle vormen, maten, kleuren en prints verkrijgbaar zijn, zijn ze geschikt voor iedere woonsfeer. Met zo’n schilderij aan de wand breng je een echte eyecatcher aan in de ruimte waardoor je een mooie uitstraling krijgt. Door te kiezen voor een eigen print of eigen foto breng je ook nog eens een persoonlijke twist aan op het schilderij. De uitstraling van het schilderij krijgt dan ook nog een heel persoonlijk tintje.

De keuze van wanddecoratie kan erg bepalend zijn voor de uitstraling en de sfeer in de ruimte. Bovendien kan het de sfeer waar je voor gekozen hebt, extra versterken. Als je veel hout en Afrikaanse beelden in huis hebt, zal een Wild Life schilderij dit extra versterken. En een verstild portret komt weer prachtig tot z’n recht in een design interieur. Kijk daarom goed naar je eigen interieur en kies daarbij de afbeelding, het gebruik van kleuren en de afmetingen van het schilderij. Het glasschilderij zal ongetwijfeld de aandacht gaat trekken.

Ben je dus op zoek naar iets luxe of moderns aan de muur of wil je een keer wat anders dan een standaard schilderij? Kijk dan zeker eens naar alle mogelijkheden van een glasschilderij. De kwaliteit is zeer goed door goed materiaal waardoor het schilderij heel lang mee gaat. De prints springen als het ware van glas af en het zal een saai hoekje of muur enorm veel brengen. Kijk  naar je muren en bepaal welke afmeting het meest geschikt is.