Voor wie het even ontgaan was, afgelopen weekend hebben we mogen genieten van Black Friday en Cyber Monday. De meeste Nederlanders hebben tijdens dit weekend flink wat geld over de boeg gegooid want overal waren flinke kortingen en daar houden wij Nederlanders zo van. Afijn, dit weekend is in ieder geval de aftrap voor al het mooi wat er gaat komen want het is weer… decembertijd! In december staan de feestdagen voor de deur en zo ook het altijd gezellige en heerlijke kerstdiner maar met welke outfit verschijn jij dit jaar aan de kersttafel? Met deze items zit je in ieder geval goed!

De foute kersttrui

Zoals de naam misschien al verklapt is deze trui een tikkeltje fout maar ook zo leuk en helemaal geoorloofd voor tijdens de feestdagen. Neemt jullie familie het niet zo nauw met de etiquette? Dan is deze trui een ultiem item en brengt ook nog eens een beetje sfeer met zich mee. De kersttrui kun je uiteraard dragen op een jeans of een pantalon als je, je outfit toch een tikkeltje netjes wilt houden. Wat je onder een foute kersttrui draagt? Een basic shirt of een heren polo. De heren polo zorgt ervoor dat het geheel er net even iets netter uitziet.

Het overhemd

Met een overhemd verschijnen tijdens het kerstdiner is altijd een goede keuze. De overhemd wordt meestal gedragen in de kleuren wit, blauw en zwart maar ook in andere kleuren doet dit kledingitem het erg goed. Hoe je hem verder moet combineren? Het overhemd bij veel outfits worden gecombineerd. Zo kan die gedragen worden op een jeans of pantalon. Als je een beetje wilt matchen combineer je overhemd dan bij je schoenen. Bijvoorbeeld een donkerblauw overhemd met donkerblauwe schoenen. Je maakt de outfit af met een grijze of beige broek.

De pantalon

We benoemden hem net stiekem al een paar keer maar de pantalon is zo’n tijdloos kleding item dat eigenlijk altijd gedragen kan worden. In je vrije tijd, naar je werk maar dus ook naar het kerstdiner. Eigenlijk moet iedere man gewoon een goed passende pantalon in zijn kledingkast hebben hangen. De pantalon kan verder met bijna alles worden gecombineerd. Een goede combinatie voor kerst is het overhemd, de foute kersttrui of een net jasje in de vorm van een colbert.

Een colbert

Wil je echt uitpakken? Kies dan voor een net en goed passend colbert. Een colbert die goed past sluit netjes aan maar geeft je toch genoeg bewegingsruimte. Het colbertje mag zeker niet omhoog kruipen en te veel open vouwen als je gaat zitten. Zeker voor sporters kan het soms lastig zijn om een goed passend colbert te vinden omdat de armen nogal breed zijn. Weet je niet zeker of je een goed passend colbert hebt? Bij verschillende mannenzaken kun je, je een colbertje laten aanpassen.