Corona heeft een grote invloed op het leven van iedereen. Alles wat eerst zo vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Een belangrijk voorbeeld hiervan is het werken op kantoor. Alhoewel sommige mensen al wel eens een dag thuis werkten, werkt nu vrijwel iedereen elke dag thuis. Het is vanwege de veiligheid beter om thuis te werken, zodat je niet onnodig met veel andere mensen in contact komt. Dit betekent echter ook dat het kantoor amper meer gebruikt wordt. Dit is hartstikke zonde van de ruimte en van de huur. Kantoren worden vooral niet meer gebruikt vanwege dat er te veel mensen aanwezig zouden zijn in een ruimte. Daar is gelukkig een oplossing voor.

Systeemwanden zijn dé oplossing

Omdat het af en toe nog wel nodig is om naar kantoor te komen, moet de kantoorruimte vanzelfsprekend aangepast worden. Zo zal het namelijk veilig blijven voor het personeel om toch nog op de werkvloer te komen. Systeemwanden kunnen zo’n herinrichting van het kantoor faciliteren. Systeemwanden zijn uitermate geschikt om verschillende ruimtes te creëren. Je kan deze wanden namelijk eenvoudig plaatsen en verplaatsen. Met systeemwanden is het dus mogelijk om verschillende kleinere ruimtes in een grotere ruimte te creëren. Dit betekent dat iedereen gewoon veilig in zijn of haar eigen ruimte aan het werk kan gaan. Ideaal dus, vooral tijdens deze pandemie.

Je kantoor herinrichten vanwege corona

Juist in deze corona tijden is het interessant om eens een herinrichting van je kantoor te overwegen. Misschien is het sowieso al wel een goed idee om meerdere kleine ruimtes in je kantoor te creëren. Zo kan je bijvoorbeeld ook zonder de rest van je collega’s te storen eens in zo’n ruimte gaan zitten om te overleggen. Ook kan het een idee zijn om de mensen die snel afgeleid zijn in zo’n kleinere ruimte te laten werken, zodat ze productiever zijn op hun werkdag. Het is dus een goed idee voor tijdens de pandemie om systeemwanden te laten plaatsen, maar ook voor daarna kan het dus zeker nog goed van pas komen. De projectinrichting van kantoren is dus ten alle tijden handig.

Werken tijdens een pandemie

Veel mensen zijn het thuiswerken ondertussen een beetje zat. Dit is voor jou als manager extra reden om snel systeemwanden te laten plaatsen. Zo kan je personeel toch weer af en toe naar kantoor komen en elkaar zien. Natuurlijk gaat praten moeilijk met een wand ertussen, maar voor veel mensen is het alleen al fijn om zich beter te kunnen focussen. Thuis zijn er namelijk allerlei afleidingen in de buurt, zoals je kinderen, de kat en de vaatwasser die nog uitgeruimd moet worden. Op kantoor krijg je waarschijnlijk veel meer gedaan. Systeemwanden kunnen ervoor zorgen dat jij ook daadwerkelijk weer heel af en toe naar kantoor zou kunnen gaan om daar te werken.