Heb jij weleens in de horeca gewerkt? Dan weet je vast dat het één en al gezelligheid is. Natuurlijk is het hard werken, maar er komt ook een sfeer bij kijken die je bij vele bedrijven niet zult ervaren. Als je niet wil werken op kantoor maar wil genieten van de gezelligheid van de mensen en de vele borrels met collega’s is de horeca wat voor jou. Lees hier waarom dit werk zo leuk is.

Sfeer

Iedereen die in de horeca werkt of heeft gewerkt doet dit waarschijnlijk vanwege de gezelligheid. Er heerst een informele sfeer omdat mensen nu eenmaal cafés, restaurants en clubs bezoeken om te ontspannen. Natuurlijk zul je bij een heel chique bedrijf een minder informeel gevoel krijgen, maar vaak heb je leuke collega’s die wel van gezelligheid houden. Veel teams bij een kroeg organiseren regelmatig uitjes met elkaar, zijn goed op elkaar afgestemd en weten hoe ze er een feestje van maken. Zelfs een bezoek aan een horeca megastore samen is al gezellig!

Nieuwe mensen

Leer je graag nieuwe mensen kennen? Dan is de horeca perfect voor jou. Je bent eigenlijk altijd met mensen in gesprek en ziet elke dag weer nieuwe mensen verschijnen. Maar ook vaste klanten leer je op een gegeven moment wel een beetje kennen en heb je leuke gesprekken mee. Voor sociale mensen is dit zeker geen straf, dit maakt het werk namelijk extra leuk. Zelfs als je achter de koeltoonbank staat is er een grote kans dat iemand een praatje met je maakt, een compliment geeft of gewoon samen met je lacht. 

Borrels

Kroegen en barretjes staan bekend om hun vele personeelsborrels. Ze maken er een feestje van omdat hun gasten dat ook doen. Dus waarom zouden de collega’s dit onderling niet doen? Ook bij restaurants, clubs of hotels worden vaak feestjes gevierd met zijn allen. Vooral omdat het hard werken is en iedereen wel toe is aan ontspanning is dit mogelijk. En de locatie en drankjes zijn er toch al! Dit maakt het makkelijk om na sluitingstijd nog even door te feesten. 

Conclusie

In de horeca is het een groot feest. Niet alleen door de gasten die regelmatig terugkomen, maar ook door de vele nieuwe gezichten die je ontmoet en de gezellige collega’s. Iedereen maakt er samen een leuke sfeer van, ook als het een wat rustige dag is. En op zijn tijd een personeelsborrel kan ook geen kwaad!