Wil je jouw bestelautoverzekering online afsluiten, maar niet in de valkuilen trappen? Hoewel het steeds eenvoudiger is om een verzekering af te sluiten, zijn er ook een aantal risico’s aan te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het niet hebben van een goede dekking, maar ook de kosten die je krijgt voor het hebben van de verzekering. Met een groot aantal valkuilen kan het zomaar zijn dat je niet voldoende beschermd bent tegen ongevallen en andere onvoorziene omstandigheden. Maar aan welke valkuilen moet je dan allemaal denken? En hoe voorkom je dat je dezelfde fouten maakt als anderen? Onderstaande informatie zet er een aantal voor jou op een rij, zodat je ze kunt voorkomen. 

Een overhaaste beslissing leidt tot problemen

Een van de meest voorkomende valkuilen bij een bestelautoverzekering online afsluiten is tijdens het maken van een keuze. De snelheid en het gemak waarmee het gaat, geeft jou soms de neiging om overhaaste beslissingen te nemen. Het is verleidelijk om overal snel doorheen te bladeren en de eerste de beste verzekering aan te vragen. Alleen zie je hiermee vaak veel cruciale details over het hoofd. Het is daarom aan te raden om niet alleen naar de dekking en de laagste prijs te kijken, maar ook de polisvoorwaarden goed door te nemen. Zorg dat je begrijpt wat erin staat en weet welke uitsluitingen er zijn. Let er ook op dat je voldoende gedekt bent voor de risico’s die je loopt als je de weg op gaat met jouw bestelauto. 

Onvoldoende verzekerd op de weg 

Een andere valkuil bij een bestelautoverzekering zzp is dat je niet voldoende gedekt bent als je de weg op gaat. De standaardpakketten die geboden worden, voldoen vaak niet aan jouw specifieke behoeften. Jouw bedrijf heeft bepaalde behoeften en je kan al snel op hogere kosten gejaagd worden. Daarbij is het verleidelijk om te kiezen voor een dekking die tegen een laag bedrag wordt aangeboden, waardoor je een geheel andere beslissing maakt. Terwijl het juist van belang is om de dekking te hebben die bij je past. Zet de behoeften en de risico’s op een rij voor jouw bedrijf en vergelijk aan de hand hiervan de dekkingen. Neem de aanvullende opties ook mee in het maken van een keuze. Soms is een hogere maandpremie met meer mogelijkheden de betere keuze. 

Verborgen kosten voor de verzekering

Een laatste valkuil is op het gebied van de kosten die je hebt voor jouw verzekering. De online verzekeringen komen vaak tegen aantrekkelijke premies. Alleen kan het door deze lage premies zomaar zijn dat je op een ander moment een hoge rekening op de mat krijgt. De verborgen kosten moet je daarom goed voor jezelf op een rij zetten. Dit kunnen administratiekosten zijn, maar ook andere toeslagen of het eigen risico dat je moet betalen in het geval van een schadeclaim. Zorg er daarom voor dat je de kleine lettertjes goed doorneemt. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dit vaak het geval.