De dagen worden korter en het wordt weer kouder. Dat betekent ook dat de feestdagen weer in aantocht zijn en daarbij horen natuurlijk cadeaus. Het is natuurlijk superleuk dat je weer cadeautjes kunt gaan kopen, maar het is niet altijd even simpel om uit te vinden wat je wil kopen. Hier vind je leuke cadeaus voor volwassenen en voor kinderen, zodat je alvast wat inspiratie krijgt.

Een persoonlijke mok

Een eerste cadeau dat altijd leuk is om te geven is een mok. Zeker in de winter is dit een superleuk cadeau omdat iedereen tijdens de koude dagen wel eens thee, koffie of chocolademelk uit een mok drinkt. Mokken zijn sowieso al leuk, maar als je ze kunt laten bedrukken om er een persoonlijk cadeau van te maken zijn ze nog leuker. Allereerst kun je kiezen voor een mok met foto, een leuk cadeau voor vrienden, familie, collega’s of mensen uit je team. Kies bijvoorbeeld voor een leuke herinnering, een groepsfoto of een foto in kerstthema. Als je een bedrijf hebt of lid bent van een vereniging, dan kan het ook heel leuk zijn om je werknemers of leden een mok cadeau te doen voor kerst, die je dan kunt personaliseren met je logo. Natuurlijk kun je ook een mok laten bedrukken met een tekst die veel betekent voor jou en degene aan wie je hem cadeau doet.

De rage van dit moment: houten speelgoed

Voor kinderen zijn er ook maar genoeg leuke cadeaus te bedenken voor de feestdagen. Tegenwoordig is houten speelgoed erg in trek. Houten speelgoed is een duurzaam alternatief voor plastic speelgoed, het is ook nog eens veel steviger en gaat veel langer mee. Ook worden er bij de productie minder schadelijke stoffen uitgestoten en bevat houten speelgoed geen kleine onderdelen die je kindje zou kunnen inslikken. Het is dus een stuk veiliger dan plastic speelgoed. Vaak wordt het speelgoed afgewerkt met schattige en hippe pastelkleuren, waardoor het er heel leuk uitziet. Houten speelgoed is ook superleuk om cadeau te geven. Kies bijvoorbeeld voor een houten treintje, een tuimelstapelaar of een blokkenkar. Al deze artikelen kun je ook nog eens laten voorzien van de naam van het kind. Verder kun je ook een gave houten puzzel cadeau doen, leuk voor ieder kind. Is het kind muzikaal aangelegd? Kies dan bijvoorbeeld voor een houten gitaar van Little Dutch. Speelt het graag met autootjes, kies dan voor een coole autobaan.