Iedereen doet het op zijn eigen manier en er zijn talloze manieren voor: verantwoord afvallen. Maar welke manier past het beste bij jou? Dat hangt af van welke leefstijl je ambieert, welke producten je liever wel of liever niet eet en hoe ver je bereid bent om te gaan.

Er zijn namelijk strengere diëten, maar ook minder intensieve varianten. In dit blog wordt dieper in gegaan op een paar van de populairdere diëten van nu. Misschien ken je ze al, misschien ook niet. Hoe dan ook: aan de hand van dit blog weet jij welke soort het beste bij jouw eetwensen aansluit. Op deze manier kan jij een gezondere leefstijl bij jezelf stimuleren. Benieuwd welk dieet het beste aansluit bij jou? Lees dan snel verder!

Het alom bekende keto dieet

Om te beginnen is het goed om te weten wat het keto dieet precies inhoudt. Keto is een afkorting voor Ketogeen en het komt erop neer dat je veel vettig eten, minder eiwitten en bijna geen koolhydraten consumeert. Het is daarmee eigenlijk een extreme variant op het koolhydraat arme dieet.

Het is geen nieuw dieet, ondanks dat het wel zo in de markt wordt gezet. Voor zover bekend kwam het voor het eerst voor in de late jaren ’20 van de vorige eeuw.

Goed om te weten is dat je gewoon alle gezonde (onverzadigde) vetten kan eten die je wil. Denk hierbij aan boter, avocado’s, kaas, noten en zaden. Verder bouw je het dieet dus op met eiwitten en een kleine hoeveelheid koolhydraten.

Vasten

Een minder streng dieet is het Vastendieet. Hier mogen mannen namelijk twee dagen per week maar 600 kilocalorieën eten en vrouwen twee dagen per week 500. De rest van de week is het prima om reguliere/normale voeding te nuttigen.

Om dit dieet te volgen wordt aangeraden veel te drinken. Water, koffie en thee zijn hier uitermate geschikt voor.

Je BMI berekenen is een onderdeel van ieder dieet

Aan het begin van jouw gezonde lifestyle reis en tussendoor wordt ook gekeken naar je BMI. De afkorting staat voor Body Mass Index en geeft de verhouding tussen jouw lengte en gewicht aan. Je BMI berekenen kan je zelf doen via een formule, of je kunt ervoor kiezen om een makkelijke tool te gebruiken die het voor jou uitrekent.

Onthoud wel dat alleen jouw BMI score mogelijk niet de meest nauwkeurige manier is om jouw gezondheid te bepalen. Er zijn namelijk een aantal punten die de score niet meeneemt, zoals vetverdeling en spiermassa, maar ook jouw geslacht en leeftijd worden niet in acht genomen.

Dat was het dan voor deze keer. En, ben jij er al uit welke van deze twee diëten het beste bij jou past?