Velen van ons zitten sinds de komst van het coronavirus in onze comfortabele huispakken thuis te werken. De tijden dat we met z'n allen tijdens de ochtendspits in overvolle intercity's en files op de snelweg onderweg naar kantoor waren, om daar vervolgens van 9 tot 5 of 6 wel even zoet te zijn, lijken inmiddels lang geleden. Hier en daar heb je misschien nog wel eens een afspraak buiten de deur, maar voor de meeste meetings zitten we met elkaar in de Zoom vergaderruimte.

Merk je dat sinds je thuis werkt, je een stuk minder productief bent dan op kantoor? Ook al is het misschien verleidelijk om elke dag in je werkpyjama achter je laptop te zitten, is het niet even goed voor de productiviteit. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mensen een stuk productiever en ook gelukkiger zijn als ze 's ochtends de moeite nemen om te douchen en zich klaar te maken voor de dag. Maar wat trek je dan aan voor another day at the home office? In dit artikel delen we een aantal casual modetips voor heren die niet veel moeite of tijd kosten.

Online vergadering? Richt je op het bovenstuk

Natuurlijk is het hartstikke lekker om de hele dag in je joggingbroek te zitten als je toch de deur niet uit gaat. En daar is in principe ook niets mis mee. Maar voor de Zoom meetings met je baas en collega's is het misschien wel zo netjes als je laat zien dat je ook vanuit huis een professionele uitstraling hebt. Waarschijnlijk kunnen je collega's je broek niet zien tijdens de virtuele vergaderingen, dus richt je in dat geval dan vooral op wat je boven op de joggingbroek draagt. Even snel een overhemd aantrekken kost niet zoveel moeite en ziet er een stuk professioneler uit. Vind je het wel lekker dat je geen overhemden meer hoeft te strijken voor kantoor en zijn al je overhemden dus verkreukeld? Kies dan voor het gemak van strijkvrije overhemden. Deze haal je uit de kast en trek je zo aan, zonder enige moeite.

Nette broeken

Merk je dat je joggingbroek je productiviteit toch een beetje remt? Dan zul je misschien toch moeten overwegen om ook een degelijke broek aan te trekken. Is comfort nog steeds belangrijk voor je, kies dan in dat geval voor chino's en pantalons van zachte stof. Er zijn ook merken die pantalons verkopen met elastiek om de heupen. Zo heb je toch een beetje het geval alsof je een joggingbroek draagt, maar met een overhemd of nette trui erop ziet het er toch professioneel en netjes uit.

Kies voor uitstraling én comfort

Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt. Je zit tenslotte toch thuis en het is lekker om 's ochtends niet die druk te voelen dat je er netjes uit moet zien voor kantoor. Door te kiezen voor gemakkelijke kleding opties zoals een casual pantalon en strijkvrije overhemden maak je het jezelf makkelijker. Draag je graag truien? Kies in dat geval voor een nette en vooral comfortabele coltrui. Met een coltrui zien mannen er over het algemeen ook een stuk verzorgder en professioneler uit.