Ben je in een zwaar verkeersongeluk beland? Vervelend, maar dat betekent wel dat je zo snel mogelijk nagekeken moet worden in het ziekenhuis. Het is van belang dat je volledig hersteld mocht je gewond zijn geraakt. Bij het herstellen is de kans groot dat er verschillende kosten in beeld komen, deze moet je vaak direct betalen. Veel mensen weten niet dat dit valt onder letselschade en dat je dit kunt verhalen op de tegenpartij. Je kunt dit niet altijd verhalen, maar dit is alleen mogelijk als de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeluk. Dit betekent dat de tegenpartij het ongeluk heeft veroorzaakt en dit moet je kunnen bewijzen. De tegenpartij zegt vaak niet direct dat ze schuldig zijn en probeert dit vaak te ontkennen. Een letselschade advocaat inschakelen is daarom geen slecht idee, maar wat doet deze precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Waarom een letselschade advocaat?

Waarom een letselschade advocaat als je het ook zelf kunt doen? Dat vragen veel mensen zichzelf af, maar een letselschade advocaat is vaak volkomen gratis. Dit is natuurlijk raar, maar de kosten worden vaak vergoed door de aansprakelijke partij. Dit is altijd het geval, maar dan moet de andere partij wel aansprakelijk zijn. En dit moet bewezen worden en hier zorgt de advocaat natuurlijk voor. Het is daarom altijd van groot belangrijk dat je een advocaat inschakelt voor het krijgen van je schadevergoeding. Vaak krijg je ook nog meer, omdat een advocaat precies weet hoeveel je ongeveer moet krijgen. Daarnaast kan een advocaat je ook goed helpen met het onderhandelen. De advocaat moet namelijk meerdere discussies en gesprekken voeren met de verzekeraar van de tegenpartij. Alleen op deze manier kun je de schadevergoeding krijgen en dit is natuurlijk van groot belang.

Hoe hoog wordt de schadevergoeding?

De hoogte van de schadevergoeding wordt vaak bepaald door de advocaat, maar ook bewezen. Dit moet accuraat berekend worden, anders is de kans klein dat het geaccepteerd wordt door de verzekeraar van de tegenpartij. Alle schadeposten moeten hierin opgenomen worden, zoals de medische kosten, inkomensverlies en de aanpassingen van je huis en eventueel de auto. Er zijn nog veel meer schadeposten die opgenomen kunnen worden en je moet hier altijd goed naar kijken samen met de advocaat. Ook moeten er bewijzen komen van de schadeposten, zodat je dit altijd aan de tegenpartij kunt laten zien en daarom is het van belang dat je de bonnetjes bewaard.