Waarom zijn planten zo leuk voor in huis? Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze hebben ook een aantal voordelen voor je gezondheid. Planten helpen bijvoorbeeld om stofdeeltjes uit de lucht te filteren. Daarnaast produceren ze zuurstof en kun je door middel van planten een gezellige sfeer in huis creëren. Ben je op zoek naar planten kopen? In deze blog bespreken we verschillende kamerplanten en hoe je deze het beste kunt verzorgen.

Kamerplanten en zonlicht

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van een plant. Daarom is het van groot belang waar je de plant het beste kunt plaatsen en hoe je deze kunt verzorgen. Bij het plaatsen van de plant is het belangrijk om te letten op de ligging ten opzichte van de zon. 

Sommige planten kunnen juist goed tegen zonlicht en sommige hebben daar juist heel veel moeite mee. Het is daarom goed om voor kamerplanten in de vensterbank of vlak bij het raam onderscheid te maken in kamerplanten die geschikt zijn voor een standplaats waar veel lichtinval is en kamerplanten voor een plek waar nauwelijks zonlicht is. 

Op zoek naar kamerplanten kopen? Populaire kamerplanten die heel goed zonlicht kunnen hebben zijn bijvoorbeeld de Strelitzia en de Sansevieria. De Strelitzia is een hele sierlijke plant die weinig onderhoud nodig heeft en de Sansevieria is een bijzonder sterke plant die juist weer meer aandacht nodig heeft. Deze uitgesproken planten geven een unieke sfeer in de woonkamer en geven een ontspannen gevoel. 

Planten verzorgen

Bij het kiezen van een kamerplant is het goed om rekening te houden hoeveel verzorging de plant nodig heeft. Je wilt tenslotte niet een kamerplant kopen die erg veel onderhoud nodig heeft terwijl je helemaal geen groene vingers hebt of je helemaal niet de tijd hebt. Maar hoe kun je kamerplanten verzorgen en wat moet je vooral niet doen? Er zijn een aantal dingen die je vooral het beste niet kunt doen. Het is bijvoorbeeld niet handig om kamerplanten dicht bij een verwarming te zetten. Daarnaast is water geven een goed idee, maar heel vaak wordt de fout gemaakt om te veel water te geven. Het is dus verstandig om onderzoek te doen naar de desbetreffende plant en op basis daarvan een bepaalde hoeveelheid water aan te houden. De hoeveelheid water heeft vaak te maken met waar het type plant vandaan komt. Een kamerplant uit het regenwoud of juist een kamerplant uit de woestijn? Te veel water kan schadelijk zijn voor kamerplanten.