Je hebt van die fases in je leven waarin je ineens beseft dat alles eigenlijk oké gaat in je leven. Dat je even niets hoeft, omdat alles loopt zoals je graag wil. Ik heb het geluk op dit moment in zo’n fase te zitten. Het geeft een mooi gevoel dat te constateren. Je hebt even genoeg aan alles wat zich in je leven bevindt. Had dit een jaar geleden tegen mij gezegd en ik had je ongelovig aangekeken. Toen was ik nog volop bezig een draai aan mijn leven te geven. Ik wilde een nieuwe baan en ik wilde verhuizen. Die ingevingen kwamen voort uit een andere verandering die daarvoor had plaatsgevonden. Het was uitgegaan met mijn vriend waar ik jarenlang mee samen was geweest. We hadden plannen gehad samen te wonen en ineens had hij zich bedacht. Het was een grote schrok. Je leven en je toekomst zien er plotseling heel anders uit.

Op losse schroeven

Het voelde niet meer goed te blijven wonen waar ik woonde. Het huis, de omgeving, eigenlijk de stad in zijn geheel herinnerde me continu aan mijn ex en ons leven samen. Dat hoorde nu tot mijn oude leven en ik had behoefte aan een frisse, nieuwe start. Ik zette daarom meerdere aspecten van mijn leven op losse schroeven. Nu terugkijkend kan ik wel zeggen dat ik bijna koortsachtig bezig was het heft weer in eigen hand te nemen. Heel onrustig was ik. Maar die nieuwe baan vinden lukte en snel daarna vond ik ook een hele leuke woning in een voor mij heel nieuwe stad. Ik wilde het huis helemaal eigen maken en keek daarom mijn broer lief aan om mij te helpen hier en daar wat muurtjes weg te halen. Ik zag helemaal voor me hoe ik wilde dat het zou worden.

Hulptroepen

Mijn broer had wat vrienden van hem gevraagd ook te komen helpen. Een van hen stelde voor dat ik zelf zou beginnen met het eerste muurtje neerhalen. Dan kon ik wat agressie kwijt naar mijn ex. En inderdaad, dat was heerlijk dat sloopwerk! Maar nu ik bezig was mijn leven nieuw vorm te geven, merkte ik dat het wel meeviel met die wraakgevoelens. Ik realiseerde me dat dat gevoel en de onrust plaats hadden gemaakt voor een heel positief gevoel. Daarom overhandigde ik de sloophamer al snel aan die vriend van mijn broer om de klus af te maken. Ik moest namelijk nog een puincontainer huren. Tussen al het geregel door was ik dat helemaal vergeten. Gelukkig kon er al de volgende dag een geplaatst worden. Die vriend van mijn broer en mijn broer zouden me ook die dag komen helpen. Een paar maanden nadat de klus klaar was en ik aan het genieten was van mijn nieuwe huis, kreeg ik een nieuwe relatie. Die vriend van mijn broer is nu mijn geliefde! Al die veranderingen hebben dus goed uitgepakt. Daarom realiseerde ik me laatst dat ik op dit moment gewoon super gelukkig ben.