De meest mensen die financieel verantwoordelijk willen zijn denken voornamelijk aan niet te veel geld uitgeven, geen schulden maken en proberen te sparen. Maar daarnaast heb je natuurlijk ook nog de wondere wereld van investeren. Veel mensen hebben negatieve gedachten bij investeren. Want wanneer je geld investeert is er logischerwijs ook het risico dat je geld zult gaan verliezen. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt dat er gebeurd. Maar toch is het momenteel niet een fantastisch idee om je geld op te sparen. Het is namelijk zo dat in de afgelopen jaren de spaarrente steeds lager is geworden. Dit betekent dat momenteel je geld verliest wanneer je spaart. De spaarrente die je krijgt wanneer je spaart is namelijk lager dan de jaarlijkse inflatie. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal effectieve, veilige investeringen.

Lange termijn

Wanneer we het over investeringen hebben geld over het algemeen de regel, hoe korter de investeringsstop, hoe hoger de potentiële winst, hoe groter de kans dat er verlies wordt geleden. De veiligste investeringen gaan meer over de lange termijn en zullen ook een lager percentage winst opbrengen op de korte termijn. Desondanks zijn het wel effectieve investeringen om over een aantal jaar je vermogen significant te verhogen.

Index fondsen

Voor veel mensen is de aandelenmarkt soortgelijk aan een casino. Je kunt er gemakkelijk heel veel geld winnen maar ook heel veel geld verliezen en niemand weet zeker wat er gaat gebeuren. Toch zijn er wel degelijk manieren om veilig over de lange termijn te investeren in de aandelenmarkt. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door te investeren in een index fonds zoals de S&P 500. De S&P 500 bestaat uit een gecombineerd fonds van de 500 grootste bedrijven in de Verenigde Staten. Alhoewel dit fonds sommige jaren winst maakt en sommige jaren verlies is het fonds over de afgelopen honderd jaar gemiddeld elk jaar met 9 procent gestegen. Als je je investering 30 jaar vasthoudt is er bijna geen kans dat je verlies zult lijden. Daarom is een dergelijk index fonds een zeer veilige manier van investeren.

Vastgoed

Een andere zeer veilige lange termijn investering is vastgoed. Zeker als je dit doet met een lange termijn hypotheek met een vaste rente. Als je huurders vindt voor je aankoop dan zul je waarschijnlijk maandelijks winst maken en tegelijkertijd langzaam het huis of appartement in bezit krijgen. Houdt er wel rekening mee dat bij vastgoed investeringen meer werk komt kijken. Je kunt dit gemakkelijker maken door VvE beheer Amsterdam te gebruiken. VvE Amsterdam is natuurlijk het handigst als je vastgoed investeringen in Amsterdam hebt. Dit is wel een van de beste steden van de afgelopen jaren om huizen aan te schaffen.