Door Corona zijn de meeste van onze vakantieplannen helaas in de soep gelopen. Veel vliegmaatschappijen zoals KLM of Transavia hebben hun vlucht gecanceld voor de komende paar maanden. Wel horen we steeds weer meer goed nieuws in de zonnige landen van Europa: veel landen zetten in de loop van de zomer hun grenzen weer open. Deze zomer kom je dus pas richting het einde pas weer aan je vakantie toe. Daarom is het najaar perfect om naar een goede plek te gaan waar je nog lekker kan genieten van het weer. Lees in deze blog de leukste bestemmingen om in het najaar heen te gaan!

 

Egypte voor een perfecte zonvakantie

In Egypte schijnt de zon zo’n beetje het hele jaar door. Zelfs eind oktober wordt het in Egypte nog rustig rond de 30 graden en is er bijna geen regen te zien. Perfect dus voor een zonvakantie in het najaar. Als je buiten de schoolvakanties om gaat kan je voor een mooie prijs in een lekker luxe hotel of resort verblijven. Genieten maar!

 

Malta voor cultuurliefhebbers

Je kunt makkelijk binnen Europa blijven als je in het najaar wilt genieten van de zon. Net zoals in Egypte is het in Malta in oktober nog rond de 30 graden en is regen schaars. Naast een lekker strand waar je dagen kunt zonnen kent Malta ook veel culture plekken om te bezoeken.

 

Gran Canaria voor een zonovergoten week

In Gran Canaria kan je bijna het gehele jaar door genieten van de zon, in het najaar is het hier nog steeds lekker warm en schijnt de zon volop. De kans op regen is daarnaast ook vrij klein. Je kunt ook lekker touren met een auto op Gran Canaria en het binnenland verkennen: dit heeft een hoop te bieden!

 

Een vakantie boeken naar de Turkse kust

Ook Turkije is een geliefde vakantie bestemming in het najaar. In oktober is het er nog heerlijk warm, de vliegtickets turkije zijn voordelig, er valt geen regen en je kan er daardoor nog heerlijk aan het strand liggen. Daarnaast is Turkije voorbereid op een toeristische nazomer, dus zijn de zwembaden in het resort in de meeste gevallen gewoon verwarmd. Je kunt naar Turkije gaan voor een heerlijke zon vakantie, maar je kunt er ook voor kiezen bijvoorbeeld een stedentrip te doen naar Istanbul. In deze stad vind je heerlijk eten, mooie architectuur, interessante musea en een rijke historie.