Als je op dit blog terecht bent gekomen heb je jezelf deze vraag misschien wel al een aantal keer gesteld maar heb je er nog geen antwoord op kunnen geven. Het is ook best een investering en misschien weet je ook niet zo goed wat nu precies de voordelen zijn van een elektrische fiets kopen of dat de voordelen juist niet opwegen tegen de nadelen. Zo’n fiets aanschaffen is een behoorlijke investeringen en dat gaat uiteraard niet over één nacht ijs. Dat begrijpen wij maar al te goed. Om je daarom te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hieronder alles wat je wilt weten over een deze fiets voor je op een rijtje gezet, in de hoop dat je na het lezen van dit blog de vraag wel kan beantwoorden.

Het verschillen tussen een gewone fiets en een elektrische fiets

Nederland staat in de wereld ook wel bekend als hét fietsland. We fietsen ons samen een slag in de rondte en dat is ook niet zo gek, ons landschap en wegennetwerk leent zich daar perfect voor. Er gaat geen dag voorbij dat er niet iemand op de fiets stap om naar school, werk of gewoon even naar de winkel te fietsen. De meeste doen dit uiteraard op een gewone fiets maar sinds de komst van de elektrische fiets wordt ook deze steeds vaker verkocht. De elektrische fiets lijkt eigenlijk op een gewone fiets maar door wat technologische snufjes en aanpassingen helpt deze fiets je als het ware een beetje mee trappen. Deze fiets geeft je wat extra snelheid en zorgt ervoor dat het fietsen je een stuk gemakkelijker afgaat. Het is alsof je bijvoorbeeld in versnelling één of twee fiets maar dan met de vaart van versnelling vier of vijf zonder dat je hier net zoveel moeite voor hoeft te doen. Met een elektrische fiets zijn eigenlijk alle lichte standen van een normale fiets (met versnellingen) samengevoegd en voelt het net alsof je de hele fietstocht windje mee hebt.

Voor wie een is elektrische fiets geschikt?

Toen de elektrische fiets net op de markt kwam waren het vooral de ouderen die deze fiets aanschaften. Toch zien we steeds vaker dat ook volwassenen van middelbare leeftijd en zelfs jongeren deze fiets uitkiezen. Zeker als je langere afstanden moet afleggen met de fiets of gewoon iets minder sportief bent ingesteld, is deze fiets de uitkomst. Doordat je hogere snelheden kan bereiken ben je veel eerder op plaats van bestemming zonder daar helemaal uitgeput en afgepeigerd aan te komen. Geen rode wangetjes meer en zweetdruppels of je voorhoofd maar wel nog steeds op een milieuvriendelijke manier en goedkope manier naar school of werk.

Maar het aanschaffen is toch best een investering?

Dat is het zeker! Een elektrische fiets is al snel 3 á vier keer zo duur als een normale fiets maar de fiets betaald zich wel echt uit. Niet alleen in plezier en in gemak maar ook in reiskosten. Stel dat je best naar je werk wilt fietsen maar dat het eigenlijk net iets te ver weg is met een normale fiets. Op het moment dat je een elektrische fiets hebt zal je deze wel veel sneller pakken waardoor je weer benzine uitspaart. Op den duur betaald de fiets zichzelf dus gewoon weer terug en draag je zelfs je steentje bij aan een groener milieu.