Vandaag is het kerstdiner op de school van mijn dochter, wat een feest! Het eerste ‘echte’ diner op school. Het idee dat ze s ’avonds naar school gaat vind ze al spannend, laat staan het hele diner zelf. Omdat ik klassenmoeder ben help ik de juf vandaag een handje mee met alle voorbereidingen.

Dubbel feest

S ’ochtends vroeg brengen we met zijn allen de meisjes naar school. Op de peuterspeelzaal hebben ze een kerstontbijt georganiseerd. We hebben vandaag dus dubbel feest. Onze jongste dochter zit op de peuterspeelzaal en dus mogen we gezellig met zijn allen aanschuiven. Wij hebben kaasstengels gemaakt en nemen mini krentenbollen mee. Er ligt van alles op de tafel. Van zelfgemaakte smoothies tot simpele broodjes kaas. De kinderen smullen en de ouders kletsen gezellig met elkaar. Ondertussen is onze oudste dochter naar de kerk met de hele school om kerstliedjes te zingen. Nadat het kerstontbijt is afgelopen lopen we samen nog even snel naar het naast gelegen kerkje om onze oudste dochter te kunnen zien. Super schattig! Alle kleine kinderen zingen uit volle borst de kerstliedjes die ze de afgelopen weken op school geleerd hebben.

Zodra alle kinderen weer in de klas zitten te spelen kan het voorbereiden beginnen. Juf zorgt dat alle kinderen lief buiten spelen terwijl ik ondertussen de klas in orde maak voor vanavond. Eerst maar alle tafeltjes aan de kant en even een bezem er doorheen halen. We stellen de tafels op in een u-vorm zodat ze elkaar allemaal kunnen zien tijdens het diner.

Menukaartjes

Zoals altijd maken alle ouders hapjes en nemen drinken mee. De kinderen mochten van te voren zelf aangeven wat ze wilden eten. Je kan dus wel raden dat de meest uiteenlopende gerechten naar voren kwamen. De tafels dekken we mooi met rood en witte kleden en alle bordjes en bestek leggen we alvast klaar op de tafel. De juf heeft mooie menukaarten gemaakt die nog even uitgeprint moeten worden met de HP printer van school. De voorkant is met mooie gouden letters en de binnenkant met de standaard zwarte inkt van HP 364XL. Eenmaal uitgeprint leggen we de kaartjes op de borden. De stoeltjes worden nog even voorzien van een mooie gouden strik om het helemaal af te maken. De kinderen hebben zelf glazen potjes versierd waar we straks waxinelichtjes in doen. De kerstboom staat mooi versierd met goud en rode kleuren in het midden van de klas en wij zijn helemaal klaar voor het kerstdiner.