Toen ik twee jaar geleden op een eerste date ging met een meisjes dat ik in Amsterdam via Tinder had ontmoet zou ik geen idee hebben wat voor gevolgen dit zou hebben voor mijn leven twee jaar later. Het meisje in kwestie kwam uit Hong Kong en was in Amsterdam voor stage. Alhoewel we begonnen met daten met het idee dat het een tijdelijk iets was realiseerden we ons al snel dat we heel erg verliefd op elkaar waren. Het was dan ook erg moeilijk om haar te zien vertrekken uit Amsterdam.

We bleven in contact en uiteindelijk besloten we dat we een manier wilden vinden om bij elkaar in dezelfde stad te wonen. Aangezien ik net klaar was met mijn studie was het voor mij heel goed mogelijk om een jaar naar Hong Kong te verhuizen. De Nederlandse overheid had namelijk pas daarvoor ingesteld dat er nu een work holiday visa te verkrijgen was voor Hong Kong vanuit Nederland. In dit artikel wil ik ingaan op het appartement dat ik ging huren in Hong Kong.

Duur

Hong Kong is namelijk een van de duurste steden ter wereld om in te wonen. Het was dan ook een logische keuze om een kleine kamer te nemen zodat de huur betaalbaar bleef. Maar dit betekende wel dat ik slim met de ruimte om moest gaan die ik had. Het voordeel dat ik in ieder geval had was dat mijn kamer net gerenoveerd was dus het was helemaal nieuw. Ik had dan ook goed internet en een mooie tv-aansluiting. Ik besloot logischerwijs een TV beugel te gebruiken om mijn televisie op te hangen aangezien ik op deze manier meer ruimte overhield in mijn kamer.

Werken vanuit huis

Aangezien ik als klein ondernemer werk hoefde ik geen baan te zoeken in Hong Kong. Ik kan gewoon vanuit huis werken of op een andere locatie. Aangezien de gehele dag in dat kleine kamertje te zitten me niet heel erg aansprak ging ik op zoek naar een locatie om daar te kunnen werken. Gelukkig bleek dat Hong Kong een prachtige openbare bibliotheek heeft waar ik dan ook dagelijks heen ging om te werken. Hong Kong is een prachtige en dynamische stad met veel internationale bewoners. De protesten van het moment zijn natuurlijk wel theel erg jammer aangezien het de stad er niet echt gezelliger op maakt.