Zelf nieuwjaarskaarten maken met de computer

In de kerstvakantie heb ik altijd veel tijd om handen. Los van de feestdagen doe ik vaak niet zoveel. Daarom vind ik het heel leuk om in de eerste week mijn eigen nieuwjaarskaarten te maken. Dit lukt niet ook voor kerst, omdat ik dan in een dag alle kaarten moet maken en opsturen mochten ze nog op tijd aankomen. Ik maak de kaarten deels op de computer. Personaliseren van kaarten doe ik graag, dus ik zoek voor iedereen leuke plaatjes en bijpassende teksten op. Eerst haalde ik die altijd uit tijdschriften. Echter nu het digitale tijdperk is aangebroken ben ik toch geswitcht naar de computer. Dat werkt voor mij wel een stuk efficiënter. Ik kan nu namelijk per persoon een document aanmaken met de juiste plaatjes, en die dan printen, uitknippen en vervolgens opplakken. Het blijft voor mij wel leuk om de kaarten nog echt te knutselen. Helemaal digitaal had natuurlijk ook gekund, maar dat vind ik een minder leuk gevoel om te geven. Mijn vrienden en familie kijken elk jaar uit naar de kaarten, dus ik wil ze niet teleurstellen! Het enige nadeel van printen ten opzichte van uit tijdschriften knippen is dat het veel inkt kost. Helaas zijn cartridges ook best duur. Deze kerst heb ik bijvoorbeeld al een hele stapel cartridges erdoor geprint. Nagaande hoe veel een doosje kost, dan waren dat geen goedkope kaarten. Toch houdt dat me niet tegen. In tegendeel, ik heb er juist omheen gewerkt en de goedkoopste optie uitgezocht!

 

Thuis printen toch voordeliger dan laten drukken

Ik heb het tot op de cent toe uitgerekend. Dat doen Nederlanders ten slotte he! Een digitale kaart laten drukken is echt duurder dan thuis printen. Dit komt namelijk omdat in een kleine oplage drukken erg duur is. Hoe meer kaarten je drukt, hoe goedkoper het is. Echter, omdat ik alle kaarten personaliseer, moet ik dus voor elke persoon een nieuwe kaart laten drukken. Dat telt dus aardig gauw bij elkaar op! Thuis printen, knippen en plakken is dus een stuk goedkoper. Het is maar goed dat ik geen manuren hoef mee te rekenen, anders had het nog wel eens andersom kunnen zijn!

 

Goedkope inkt cartridges via een webshop

Om het zo voordelig mogelijk te maken, bestel ik cartridges tegenwoordig online. Ik kocht ze altijd in de plaatselijke read-shop, maar daar werden ze steeds duurder. Bij uwcartridgewinkel.nl zijn de inkt cartridges een stuk goedkoper. Goedkoper heb ik ze nergens anders gevonden! Daarnaast worden de inkt cartridges erg snel geleverd. Het is voor mij dus echt top om ze nu online te bestellen, zo kan ik lekker verder knutselen!