Iedereen kent de slogan “Bloemen houden van mensen” wel maar ook planten houden van mensen. Een mooi groene of bloeiende plant in huis op het balkon of in de tuin is voor vele mensen vanzelfsprekend. Momenteel sieren de kerstbomen de woonkamers en tuinen. December is de maand dat sommige planten even een stapje opzij moeten doen om plaats te maken voor de kerstboom. Alle andere maanden van het jaar staat de plant weer volop in de belangstelling. Als de kerstboom de deur weer uit is, is de plant in huis weer een welkome groene of bloeiende verschijning. Een mooie plant in je kamer te zien groeien en bloeien zorgt voor veel plezier voor veel mensen.

Tuinplanten

Naast de kamerplanten staan de tuinplanten in het voorjaar weer volop in de belangstelling. In de tuincentra en op de markten zijn er weer vele mooie aanwinsten voor in de tuin of balkon te koop. Bekende bloeiende kleine plantjes zijn de viool en geranium, ze zijn in het voorjaar in grote hoeveelheden te koop. Ook een mooie aanwinst voor in de tuin is de Toscaanse Jasmijn of de sterjasmijn. Dit sieraad voor in je tuin heeft in de zomermaanden mooie witte naar vanille ruikende bloemen. De plant is winterhard en kan de Nederlandse winters met gemak overleven. De Toscaanse jasmijn kan ook heel goed in een pot staan op een balkon. Loop in het voorjaar eens een tuincentrum binnen om je te oriënteren wat er in jouw tuin of balkon het beste past.

Soorten planten en bloemen

Wereldwijd bestaan er duizenden soorten bloemen en planten. Dagelijks worden er ontelbaar veel bloemen en planten geveild op de veilingen die Nederland rijk is. Nederland is een grote exporteur van bloemen en planten. In veel huiskamers wereldwijd zal er een bloemetje of plant uit ons land op tafel staan. Een aantal bekende bloemensoorten zijn de roos, tulp en anjer. Bloemen worden voor de meest uiteenlopende gelegenheden gebruikt of cadeau gegeven. Bloemen en planten zijn nog steeds bij de bloemisten en tuincentra te koop. Online is er de laatste jaren ook een enorme groei in de verkoop van bloemen en planten. Het wordt op deze manier steeds makkelijker om iemand, waar diegene ook woont, te verrassen. Welk jaargetijde het ook is, een mooie bos bloemen of een plant in je huiskamer of een bloeiende plant in je tuin of balkon is altijd een fleurige aanwinst. Dus ren naar de winkel en koop voor jou geliefde of familie een mooie plant en iedereen is weer blij.