Ik ben geslaagd voor mijn mbo-diploma en ik mocht een stad uitkiezen waar ik naar toe zou gaan in de herfstvakantie. Ik zou samen met mijn moeder gaan. Een onwijs gave kans om naar Amerika te gaan, dacht ik. Ik koos voor New York.

Herfstvakantie

Het was zover. Het was vakantie en maandag gingen wij vliegen. Ik heb al veel vlieguren erop zitten, dus ik vond het niet meer zo spannend. Mijn moeder daarentegen vond het wel wat spannender dan ik. De vlucht zat erop en wij werden met de taxi naar ons hotel gebracht. Het was ’s avonds, dus je zag de skyline van New York heel goed. Ik was verbaasd over hoe veel lichtjes ik zag. Nog nooit was ik eerder naar Amerika op vakantie geweest. Een echte experience voor mij dus.

Het tijdsverschil hakte er goed in. Eenmaal aangekomen in ons hotel wilden wij allebei meteen naar bed. De volgende dag om acht uur op om erop uit te gaan. Het werd een lange dag dus vroeg op is een echte must. Wil je wat zien van de stad, moet je het er ook voor over hebben. De rust konden wij goed gebruiken.

New York

Het avontuur kon dan nu echt beginnen. Het was 17 graden buiten en het zonnetje scheen. Het was lekker weer. Om die reden hebben wij ook bijna alles gelopen. Ik denk dat ik fifth avenue wel 20 keer op en neer heb gelopen. Er was zo veel te zien. De ene dag gingen wij naar Central Park en de andere dag naar Broadway.

Ik wilde graag de Rockefeller op. Dit is een hoge toren in New York waar je uitzicht hebt op Central Park en de Empire state building. Dit wilde ik per se met mijn eigen ogen zien. Toen wij aankomen bij het ticketloket werd ons verteld dat het alleen ’s avonds of de volgende dag kon. Dit vond ik erg jammer. De volgende dag zou het gaan regenen. Het uitzicht zou dan 10x minder zijn.

Ik zou hoe dan ook die dag naar boven gaan. Ik heb een vip-ticket gekocht om toch naar boven te kunnen. Het was 100% de moeite waard. Het is het mooiste uitzicht wat ik ooit heb gezien. Hierdoor heb ik wel minder kunnen shoppen, maar dan past tenminste alles in mijn american tourister. Als ik te veel kleren had gekocht, had ik een extra koffer moeten kopen. Win-win! Naast de Broadway show was dit zeker het gaafste wat ik gedaan heb. De Victoria’s secret experience mag natuurlijk ook niet ontbreken.

De jetlag hakt erin en mijn moeder en ik zijn iedere avond om negen uur gaan slapen. Gelukkig konden wij op de terugvlucht lekker bijkomen en genieten van al onze herinneringen en foto’s die wij hadden gemaakt.