Afgelopen jaar hebben mijn vrouw en ik eindelijk onze badkamer onder handen genomen. Toen we ons huis kochten wisten we allebei dat we op den duur onze badkamer wilden verbouwen maar daar hadden we op dat moment niet genoeg geld voor. We hebben er een tijd voor gespaard en konden toen ook echt voor kwaliteit kiezen. Een deel van de verbouwing heb ik zelf gedaan, waaronder het installeren van de douchewanden. Mijn vrouw en ik wilden graag een mooie inloopdouche in onze badkamer, dus hebben we zelf douchewanden uitgezocht. We kozen voor glazen douchewanden van hoge kwaliteit. Omdat we flink wat geld opzij hadden gezet konden we ook daadwerkelijk kiezen voor mooie kwaliteit. Je badkamer verbouwen is immers ook een investering in je huis. Met onze verbouwing hebben we de waarde van onze woning flink verhoogd, waar we natuurlijk erg blij mee zijn. Bovendien is dit onze eerste verbouwing die we samen hebben gedaan en alles is soepel verlopen. Alleen voor het zetten van de tegels hebben we een vakman ingehuurd. De rest hebben we allemaal zelf gedaan. Daar zijn we natuurlijk extra trots op.

Soorten douchewanden

Er zijn veel verschillende soorten douchewanden op de markt. Naast de glazen variant die wij hebben uitgezocht zijn er ook douchewanden van glas, gecombineerd met andere materialen. Daarnaast heb je douchewanden van mat glas of douchewanden met melkglas. Het handige aan een douchewand is dat je er ontzettend eenvoudig inloopdouches mee realiseert. Je hoeft slechts één douchewand neer te zetten tegen een muurtje. Zo creëer je meteen een afgeschermde hoek in je badkamer waar je heel prettig kunt douchen.

Passende accessoires

Natuurlijk hebben we niet alleen een douchewand geplaatst. Ook de tegels op de vloer en de wand zijn vervangen. Daarnaast hebben we een fijne regendouche geïnstalleerd en koos mijn vrouw voor mooie accessoires. Met handdoekhaken en leuke houten beeldjes heeft ze de badkamer helemaal afgemaakt. Onze badkamer is nu een echte oase waar ik helemaal tot rust kom na een lange werkweek. Wat ons betreft hoeft er voorlopig niets te veranderen aan ons sanitair. We douchen allebei met veel plezier in onze nieuwe douche. Ook bij een kleine verbouwing is het plaatsen van een douchewand een uitkomst, als je het mij vraagt. Je maakt zo in een handomdraai een fijne douche in je badkamer.