Een auto leasen is populairder dan ooit. Je krijgt de kans om een auto te rijden die je anders misschien niet kunt betalen. Daarnaast is het ook een geweldige manier om een dure auto te testen voordat je ervoor kiest om het te kopen. Zoals bij alles, is het belangrijk om te onderzoeken wat voor soort auto's er beschikbaar zijn en wat de kosten zullen zijn. Er zijn veel verschillende manieren om een auto te leasen en sommige zijn voordeliger dan andere. Het is verstandig om eerst te beslissen welk type auto je wilt en hoeveel je per maand kunt en wilt betalen. Wat zijn de voordelen van een auto leasen en welke soort auto’s kun je leasen? In deze blog geven we antwoord op deze vragen.

Voordelen

Is leasen echt zo interessant en voordelig? Dat is het zeker. Een auto leasen brengt erg veel voordelen met zich mee. Je hebt te maken met een vast maandbedrag en hoeft dus niet op te draaien voor dure reparaties of onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast ben je bij het aanschaffen van een nieuwe auto natuurlijk direct veel geld kwijt. Bij het leasen van een auto is er geen sprake van een aanbetaling en heb je dus alleen te maken met een maandelijks vast bedrag. Na een leaseperiode kun je de auto gewoon weer inleveren en de inruilwaarde incasseren. Op deze manier heb je geen stress over of je de auto nog wel tegen een redelijke prijs kunt verkopen. Genoeg redenen om te kiezen voor Financiallease

Mogelijkheden autolease

Bedrijfswagens 

Veel bedrijven overwegen een auto te leasen. Zeker startende ondernemers weten vaak niet goed of het bedrijf de kosten kan dragen voor de aankoop van één of meerdere bedrijfsauto’s. Er wordt vaak gezocht naar bussen met schuifdeur en trekhaak. Op deze manier kunnen bedrijfswerkzaamheden met alle comfort en gemak worden uitgevoerd. 

Elektrische auto’s

Tegenwoordig zijn elektrische auto’s erg populair. Duurzaam rijden wordt door de overheid gestimuleerd en heeft daardoor ook bijtelling. De productie van elektrische auto’s is enorm gegroeid en de verwachting is dat steeds meer mensen in de toekomst elektrisch zullen rijden. Een zeer goede en voordelige optie, zeker het overwegen waard. 

Ooccasion

Deze optie biedt veel flexibiliteit en is een goed alternatief voor jonge en startende ondernemers. Het is raadzaam om te kiezen voor een jong gebruikte auto zodat de afschrijving op de auto veel lager is dan bij de aanschaf van een gloednieuwe auto. Je bent op deze manier fiscaal eigenaar van de auto en kunt als ondernemer de voordelen ervaren van de terugvordering van de BTW.