We hebben allemaal wel eens pijntjes en kwaaltjes als het gaat om bijvoorbeeld spier- en rugpijn. Meestal gaan die vanzelf wel weer over. Soms blijven ze echter langer hangen en doorzeuren. Twijfel jij ook wel eens of je ergens genoeg last van hebt om er hulp voor te gaan zoeken bij een fysiotherapeut? Je bent niet de enige. In principe geldt dat als je ergens langere tijd last van hebt of het maar terug blijft komen, je sowieso de hulp goed kunt gebruiken. Maar om het wat makkelijker te maken, zijn hier een paar veelvoorkomende klachten op een rijtje, waar je je misschien in herkent. 

Sportblessures en rugpijn

Sporten is helaas niet zonder risico. Bepaalde delen van je lichaam kunnen zwakker zijn dan de rest en daardoor overbelast raken. Iets wat bij veel mensen voorkomt is rugpijn door sport (overigens kan rugpijn ook door veel andere dingen veroorzaakt worden, zoals tillen of een verkeerde houding). Heb je veel last van rugpijn, dan kan je naar een fysiotherapeut of een chiropractor gaan. Bij chiropractie Hilversum kunt u bijvoorbeeld een uitgebreid bewegingsonderzoek doen om te kijken waar de pijn veroorzaakt wordt en hoe het opgelost kan worden. 

Schouder- en nekklachten

Veel mensen hebben wel eens schouder- of nekklachten. Als je hier vaker of heel veel last van krijgt, is het verstandig om op zoek te gaan naar een fysiotherapeut, zoals bij fysiotherapie Hilversum. De schouders gebruiken we bij ontzettend veel bewegingen in het dagelijks leven, en als daarbij net iets verkeerd doet, kunnen klachten al gauw ontstaan. De schouders en nek zijn ook typische plekken waar stress tot uiting komt. Nekklachten ontstaan ook vaak elders en het is fijn om te weten waar je pijn vandaan komt. Ook hoofdpijn kan veroorzaakt worden door de nekspieren. 

RSI

Als je vaak dezelfde houding aanneemt of dezelfde beweging maakt, kan je last krijgen van RSI. Dit kan gebeuren bij sport, als je vaak dezelfde beweging maakt (zoals bij tennis), maar ook bij het bespelen van een instrument of bij het computeren. Deze klachten sluipen er langzaam in, omdat ze niet acuut ontstaan bij de beweging. 

Specifieke situaties

In sommige speciale gevallen kan je fysiotherapie of chiropractie nodig hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een zwangerschap. Doordat het lichaam verandert, kunnen er specifieke klachten ontstaan. Een ander voorbeeld is een whiplash (wat vaak ontstaat door een auto-ongeluk). Rust nemen is hierbij heel belangrijk, en een professional kan met jou een plan maken om weer gezond en pijnloos te kunnen bewegen.