Vervoer is belangrijk, dat weet jij, dat weten wij en dat weet iedereen. Zonder vervoer kom jij nergens, maar je producten ook zeker niet. Het ene product is gemakkelijker te vervoeren dan het andere product. Sommige pakketjes kun je simpelweg in een doos leggen en opsturen met PostNL, andere vereisen wat meer aandacht. Sommige producten moeten namelijk onder bepaalde, speciale omstandigheden worden vervoerd. Dit kunnen allerlei omstandigheden zijn. Bijvoorbeeld dat de producten gekoeld moeten worden verstuurd. Wij weten hier alles over, we weten het maar al te goed. We vertellen je daarom graag wanneer je moet denken aan het inschakelen van een koelwagen. Lees deze blog aandachtig, je kunt hiermee een hoop gezeur voorkomen! 

Vervoeren van voedsel

In Nederland is het voor veel voedingsproducten verplicht om deze gekoeld te transporteren, te verkopen en ga zo maar door. Dit is bijvoorbeeld de reden dat je sommige producten gekoeld in de schappen ziet liggen in een vriezer of koelkast. Dit is bij wet verplicht, de Nederlandse overheid heeft dit geregeld. Niet alle producten hoeven gekoeld vervoerd te worden, maar een groot aantal wel. Welke dat precies zijn, dat kun je vinden in die wet. De meeste producten moeten dan vervoerd worden tussen de 2ºC en 8ºC. Sommige mogen ook hoger, sommige lager. Dit wordt gedaan omdat bacteriën in en op voeding minder goed kunnen groeien in lagere temperaturen. De voeding zal dus langer houdbaar blijven en ook lekkerder blijven als je het gekoeld bewaard en vervoerd. Hoe dan ook; een koelcontainer huren is in dit geval heel handig. Met een normale koelkast in je achterbak rijden is toch net even een beetje onpraktisch. Je kunt daarom heel gemakkelijk een koelwagen huren. Zorg ervoor dat hij lekker koel kan worden, zo koel als je nodig hebt en dat er voldoende ruimte is.

Medicijnen

Ook medicijnen moeten vaak gekoeld worden vervoerd. Niet alle medicijnen vallen hieronder, maar veel wel. Dit komt omdat medicijnen anders, net als voeding, minder lang houdbaar zijn. Je kunt ze vaak het beste ook vervoeren in een temperatuur van tussen de 2ºC en 8ºC. Dit is bij uitstek voor de meeste medicijnen geschikt, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Medicijnen zijn natuurlijk net even wat gevoelige producten, dus het is aan te raden hier écht goed naar te kijken. Doe je dit niet? Dan heeft dat mogelijk gevaarlijke gevolgen voor degene die de medicijnen zal nemen.