Het werken als zelfstandig professioneel geeft je veel voordelen. Je hebt alle vrijheid om jezelf en je bedrijf te ontwikkelen. Je bent niet zozeer gebonden aan vaste tijden of een actuele bezetting. Bovendien creëer je een ruim netwerk doordat je vaak met uiteenlopende klanten en projecten bezig bent. Daar geniet ik zelf enorm van!

Die afwisseling en vrijheid in je werk kent echter ook een schaduwkant. Het brengt namelijk ook wat onzekerheden met zich mee. Wanneer je als zelfstandige werkt dan heb je ook de verantwoordelijkheid om je eigen opdrachten binnen te halen. Het is soms een opgave om werk en privé gescheiden te houden. En je bent verantwoordelijk voor je eigen administratie en financiële zekerheid.

Wat te doen bij een ongeval

Die zekerheid staat sneller onder druk wanneer er iets onverwachts gebeurd. Een voorbeeld van zo’n onverwachte gebeurtenis is een bedrijfsongeval. Wanneer je door bijvoorbeeld een verkeersongeval of schade die is veroorzaakt door een tegenpartij tijdelijk niet kan werken, dan raakt je dit als ZZP’er financieel harder. Je haalt op dat moment geen inkomen meer uit projecten en veel zelfstandigen zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Indien je wel een verzekering hebt tegen arbeidsongeschiktheid, dan komt er bij dat zo’n verzekering vaak geen rekening zal houden met de groei in je bedrijf.

Er valt zodoende meer onder letselschade dan waar de meeste mensen aan zullen denken. Bij een ongeval heb je bijvoorbeeld materiele schade, zoals een kapotte auto of kledingschade. Of schade in de vorm van langdurige kosten zoals de reiskosten die je maakt bij het bezoeken van een arts, de eigen risico kosten of hulp bij huishouding. Bovendien heb je soms te maken met mentale schade en ook daar kan een vergoeding soms steun geven.

Inschakelen van een letselschade advocaat

In zo’n geval is het slim om te weten dat je advies kunt inschakelen van een letselschade advocaat. Dit is een belangenbehartiger die jou kan ondersteunen in het verhalen van letselschade. Deze kan daarbij alle bovengenoemde factoren van schade meenemen en zij kennen de ervaring van andere zelfstandige ondernemers.

Tot slot kun je vaak kosteloos rechtsbijstand krijgen. De letselschade zal immers verhaald worden op de aansprakelijke partij van een ongeval. Zelf was ik terecht gekomen Brugman Letselschade Advocaten, toen ik op zoek was naar een letselschade advocaat Utrecht. Het voordeel van deze belangenbehartiger is dat zij een persoonlijke aanpak hebben en door heel Nederland werken. Dus mocht jij je nu in deze situatie bevinden, dan zou je hier eens om advies kunnen vragen.