Of je nu veel afval hebt of weinig, er is altijd wel iets weg te gooien. Al gaat het alleen maar om de koffieprut en de theezakjes in de kantine. Daarom zijn afvalbakken echt onmisbaar in ieder bedrijf. Want overal waar mensen zijn, is afval. Het is verstandig om het afval binnen je bedrijf goed te scheiden. Zo werk je ook nog eens mee aan een beter milieu. En het kost geen extra tijd. Alleen wat extra afvalbakken. En die regel je gemakkelijk online. Dan worden ze nog bij je bedrijf bezorgd ook.

Afvalbakken voor afvalscheiding

Kies voor iedere soort afval een andere afvalbak. Niet zozeer een ander model, maar vooral een andere kleur. Zo zorg je ervoor dat in een keer duidelijk is in welke bak het groente-, fruit- en tuinafval mag, in welke bak het papier, het restafval en het plastic. Je kunt, voor de zekerheid, ook nog stickers op de afvalbakken plakken. Dan gaat het zeker niet meer mis. Hou er rekening mee dat het misschien even tijd kost om je complete personeel "op te voeden", maar als dat eenmaal is gelukt, dan zul je merken dat je container voor restafval een stuk minder vol raakt.

Kies een mooie afvalbak

Want dat er vuilnis in gaat, wil niet zeggen dat je dan maar genoegen moet nemen met een lelijke bak. Een mooie afvalbak hoeft helemaal niet duur te zijn. En, ook al denk je dat het niets uitmaakt, een lelijke bak zie je altijd en over een mooie bak kijk je gewoon heen. Kies dus afvalbakken in de kleuren van je bedrijfslogo of misschien wel passend bij de rest van je meubilair. Het maakt niet uit waarop je je keuze baseert, als je maar mooie, handige afvalbakken kiest.

Een open afvalbak of een met een sensor?

Voor naast de bureaus van je medewerkers zijn open afvalbakken wel het fijnst. Een vuilniszak erin en aan het eind van de dag dichtknopen en weggooien werkt prima. Iedere medewerker kan dat best even zelf doen. In de bedrijfskeuken of kantine is het wel fijn om een dichte afvalbak, bijvoorbeeld met sensor, te hebben staan. Zo heb je geen last van vervelende luchtjes en ook fruitvliegjes blijven dan weg. Een afvalbak met sensor is sowieso handig. Je hebt dan niet je handen nodig om 'm open te maken, maar kunt gewoon met handen vol vuilnis aan komen. Door de gevoelige sensor gaat de bak open zodra je ervoor staat. Alleen het dichtdoen gaat nog handmatig.