Vrienden van mij doen het al een tijdje: online spullen verkopen. Het is in het begin misschien een beetje wennen, maar zodra je het online verkopen onder de knie hebt wordt het steeds makkelijker. Veel mensen hebben er geen behoefte aan om de stap te maken, maar het kan best wel leuk uitpakken wanneer je er wat meer energie in stopt. Benieuwd hoe jij jouw spullen online kunt verkopen? Lees dan dit blog!

Kies een platform waar je op wilt verkopen

Stap 1 is redelijk simpel. Allereerst kies je de producten die je wilt gaan verkopen. Afgaande daarop kies je het platform. Sommige mensen houden het enkel bij kleding verkopen, anderen willen van hun hele inboedel af.

Wanneer je ervoor kiest om meer dan alleen kleding te gaan verkopen, zoals vazen, LP’s of boeken etc. is het belangrijk dat je een platform kiest waar de gebruikers van deze producten ook actief op zijn. Hou hier dus rekening mee tijdens het kiezen van een platform!

Vervolgens kan je een account aan gaan maken. Doe dit nauwkeurig en maak het lekker persoonlijk. Mensen zijn namelijk eerder geneigd te kopen bij iemand die ze ‘goed kennen’ of iemand die er op z’n minst betrouwbaar uit ziet. Dit doe je door jouw profiel zo uitgebreid als maar kan in te vullen.

Haal spullen in huis voor de verzending

Iets wat ik nieuw heb geleerd tijdens het online verkopen van mijn spullen is dat ik altijd genoeg verzendspullen in huis moet hebben. Luchtkussen enveloppen, dozen, opvulmateriaal noem het maar op. Hier onder staat een kort lijstje van spullen die je in huis moet hebben en waar ze voor dienen.

Luchtkussen enveloppen

Om te beginnen is een heel handig item: luchtkussen enveloppen. Deze worden veelal gebruikt om kleine, breekbare spullen te versturen. Denk hierbij aan CD’s, LP’s, kettinkjes en andere kleinigheden mee te versturen. Iets wat je veel in huis hebt, dus erg handig om te hebben!

Tape

Een ander belangrijk iets wat je altijd in huis moet hebben voor het versturen van pakketjes is tape! Ligt erg voor de hand, maar toch wordt het veel vergeten. Het is namelijk makkelijker om dozen met tape te dichten dan dit met regulier plakband te doen.

Dozen in verschillende maten

Ook dozen zijn erg handig om in huis te hebben. Wanneer je grotere items verkoopt kan het handig zijn om deze in een doos te verpakken. Opvulmateriaal hoort hier natuurlijk ook bij, want je wilt niet dat de items in de doos gaan schuiven of beschadigen.