Een goed glas wijn op z’n tijd is heerlijk om te ontsnappen uit de dagelijkse sleur van het leven. Rood, wit of rosé, voor elke tijd van het jaar bestaat er wel iets lekkers. Natuurlijk wil je dat jouw wijn lekker op smaakt blijft. Als je op een warme zomerdag lekker in de tuin zit, kies je voor een lekker koud wit wijntje of een koude rosé. En dan vooral met de nadruk op ‘koud’. Daarentegen heb je in de winter meer zin in rode wijn om lekker van op te warmen bij de open haard ‘avonds. Om de smaak en temperatuur van je wijn goed te behouden mag een wijnkoelkast niet ontbreken in jouw huis. Een rode wijn zet je vaak niet in de koelkast, maar is meestal wel het lekkerste als de temperatuur net iets onder je kamertemperatuur ligt. Zo proef je de smaak beter en daarnaast blijft je wijn ook langer goed. Hetzelfde geldt voor je witte wijn. Misschien vind je je eigen koelkast niet koud genoeg staan voor je witte wijn of rosé, maar voor de rest van je levensmiddelen wel. Met een wijnkoelkast kun je de temperatuur dan specifiek iets lager zetten voor je witte wijn. Zo kun je dan geniet van een glas echt koude wijn in de zomer. 

Twee wijnen, één kast

Bij het aanschaffen van een wijnkoelkast hoef je geen keuze te maken of je de witte wijn of je rode wijn in je koelkast legt. Er zijn namelijk voldoende wijnkoelkasten met twee verschillende compartimenten. Dit zijn twee verschillende zones die je apart van elkaar instellen. Je zet ze dus allebei op een verschillende temperatuur. Zo kun je bijvoorbeeld bovenin de koelkast je witte wijn, dit noemen voor het gemak zone één. In zone één kun je ongeveer 12 flessen wijn bewaren en je zet de temperatuur rond de 7 graden celsius. Daarnaast bewaar je onderin je koelkast de rode wijn. Dit noemen we zone twee. Zone twee zet je op een temperatuur van ongeveer 16 graden celsius. Drink je eigenlijk alleen maar één soort wijn? Geen probleem. Er bestaan ook kleinere wijnkoelkasten met één zone. 

Nooit meer hetzelfde glas wijn

Met een wijnkoelkast in huis zal wijn drinken nooit meer hetzelfde zijn. Je kunt meer genieten van je glazen, omdat de smaken meer naar voren komen. Ook kun je vooral langer genieten van je wijn, omdat het langer goed blijft. Dus, bereid je vast voor op de zwoele zomerdagen en schaf een wijnkoelkast aan die het beste bij je past.