Slecht kunnen horen is niet alleen voor uzelf vervelend, maar vaak ook voor de mensen om u heen. Zo moeten er vaak zinnen herhaald worden en mist u geregeld een deel van het gesprek. Dit is natuurlijk heel vervelend. Bent u dan na een lange tijd van ontkenning toch toe aan een hoortoestel? Dan komt er nog veel bij kijken voordat u er überhaupt eentje aanschaft. Zo kunt u het beste beginnen met oriëntatie op het gebied van hoortoestellen. Hierna kunt u een gratis hoortest doen bij een gehoorwinkel bij u in de buurt. Wanneer alles voor u duidelijk is kunt u dan eindelijk een hoortoestel aanschaffen, maar wat is dan de beste keuze voor u. Hieronder bespreken we 4 van de meest populaire hoortoestel merken die er op dit moment zijn. 

Phonak 

Phonak is een Zwitsers bedrijf die in 1947 is opgericht. Phonak maakt zich sterk om de levenskwaliteit van mensen met gehoorschade te verbeteren. Ze willen ook graag deze mensen op hun gemak stellen bij het idee van een hoortoestel. Het bedrijf streeft naar vertrouwen tussen de klant en Phonak zelf. Ze steunen mensen in het leven van actieve levens en hun gehoorschade daar geen belemmerende rol in te laten spelen. Phonak is een bedrijf dat vaak innoveert en samenwerkt met een groep internationale gehoorspecialisten. Hierdoor kunnen ze een uitgebreide lijn aan kwalitatief hoge hoortoestellen creëren. 

Unitron

Unitron opgericht in 1964 in Canada is tegenwoordig een wereldwijd verkrijgbaar merk op het gebied van hoortoestellen. Bij unitron streven ze naar een beter leven voor mensen met gehoorschade en staat de eindgebruiker centraal. Unitron specialiseert zich in kleine onopvallende hoortoestellen. Dit doen ze door innoverende technieken en een nauwe samenwerking met gehoorspecialisten over de gehele wereld. 

Octicon

Octicon is een van de oudst bestaande merken op het gebied van hoortoestellen. Dit bedrijf bestaat namelijk al sinds 1904 en is opgericht in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het is tegenwoordig ook een van de grootste bedrijven wereldwijd op dit gebied. Het bedrijf is opgericht door Hans Demant toen hij een oplossing zocht voor zijn slechthorende vrouw. Ook Octicon heeft een motto dat gericht is op de eindgebruiker “people first”. Octicon heeft dan ook voor ieder wat wils. Van gehoorapparaten achter het oor tot luidsprekertjes in het oor. Ook voor mensen met matige gehoorschade tot mensen die bijna doof zijn is Octicon een goed kwalitatief hoog bedrijf. 

ReSound 

Ook ReSound komt orgineel vanuit Denemareken en is opgericht in 1943. Design en innovaties staan bij hun hoog in het vaandel. Zo hebben ze een uitgebreid assortiment voor elke mate van slechthorendheid.