De titel verraadt het al een beetje, in deze blog ga ik het hebben over de Sim only abonnement. Het wordt vaak ook wel gezien als een goedkope variant van een telefoonabonnement, waar waarom? 

Sim only

Sim only betekend dat je alleen een simkaart ontvangt bij het abonnement, dus geen nieuwe mobiel of smartphone. Je krijgt in zekere zin korting op je abonnement omdat je alleen betaalt alleen voor de simkaart en niet voor je nieuwe telefoon. 

Gemiddeld gebruik

Voor het afsluiten van een sim only abonnement is het handig om te kijken naar je gemiddelde verbruik per maand. Ligt dit bijvoorbeeld op 100 belminuten en 2.000 mb, dan is het slim om een abonnement af te sluiten met deze specifieke bundel. Wisselt het verbruik? Neem een iets ruimere bundel om onvoorziene kosten te voorkomen en aan het eind van de maand krap bij kas te zitten. 

De voordelen van een sim only 

De voordelen van een sim only ten opzichte van een abonnement met telefoon liggen voornamelijk in de lagere kosten per maand. Voor hetzelfde aantal belminuten, sms’jes en MB’s krijg je korting omdat je dus de kosten voor een nieuwe telefoon niet hoeft af te betalen. Veel sim only abonnementen worden afgesloten zonder vast contract, dit betekent dat het abonnement te allen tijde mag worden stopgezet. Bij een abonnement met mobiele telefoon zit je er vaak 1 à 2 jaar aan vast. 

Het nadeel van sim only

Aan ieder voordeel zit natuurlijk ook een nadeel. Het grootste nadeel is misschien wel het allerbelangrijkste een smartphone of andere mobiele telefoon. Het is noodzakelijk om zelf al een mobiele telefoon te bezitten, deze wordt namelijk niet meegeleverd met de simkaart. 

Welk sim only abonnement past bij mij?

Ieder mens heeft andere wensen, de ene zoekt snel internet en de ander wil weer veel kunnen bellen of sms'en voor weinig. Het is allereerst belangrijk om goed inzicht te hebben in je eigen gebruik. Daarnaast zijn er vele opties waaruit je kunt kiezen. Snel internet met 4G, of is 3G voldoende? Een contact van een jaar of elke maand opzegbaar?  Betalen per belminuut of een bundel met onbeperkt bellen? Allemaal vragen waarover nagedacht moet worden voor het afsluiten van een sim only abonnement. 

Een goedkoop sim only abonnement heeft vele voordelen en eigenlijk nauwelijks nadelen. Ieder persoon is anders en het is van belang jouw eigen wensen op een rijtje te zetten voordat je kiest voor een abonnement, of dit nou een sim only is of eentje met telefoon.