Ze zijn al zeven jaar samen. Dat is sowieso reden om een mooie feestje te geven. Maar het was voor de vriend van mijn goede jeugdvriendin reden voor meer. Hij had haar namelijk ten huwelijk gevraagd. Dat vertelden ze toen ze laatst bij mij en mijn vriend kwamen eten. Het blijft iets ongelooflijk moois als twee mensen willen uitdrukken naar al hun familie en vrienden dat ze de rest van hun leven bij elkaar willen blijven. Ze woonden al vijfenhalf jaar samen, zijn al vaak genoeg met elkaar met vakantie geweest en hebben al verschillende hobbels overwonnen als stel. Het is dus echt zo’n stabiel paar waarvan je ook het gevoel hebt dat ze gewoon bij elkaar horen. Ze willen dat vieren met hun dierbaren en dan ook een groot feest geven. De bruid heeft mij onder andere gevraagd als ceremoniemeester. In totaal heeft het stel voor vier ceremoniemeesters gekozen. Dit omdat ze echt een groot feest willen en wij dat dan mogen organiseren. Op zich houd ik van organiseren en van een top feest, dus deze opdracht is aan mij besteed.

Verdeling

We hadden bij een van de ceremoniemeesters thuis afgesproken om met het bruidspaar door te spreken wat er precies allemaal georganiseerd moest worden. Er komt nog best wel wat bij kijken. Toen we na het gesprek met het bruidspaar een goed beeld hadden gekregen van wat ze van ons verwachten en wat voor wensen ze hadden, is het bruidspaar weer naar huis gegaan. Hun taak zat erop. Het was nu aan ons om hen de mooiste dag van hun leven te bezorgen. Het handigste was natuurlijk om de taken te verdelen. Ik ging samen met een van de ceremoniemeesters van de bruidegom het feest organiseren. Het bruidspaar had al een mooie locatie geboekt, dus het was aan ons om voor de verdere aankleding te zorgen. De ceremoniemeester van de bruidegom zit in de muziek en wist ook goed wat de smaak is van het bruidspaar. Hij zou dus voor een band zorgen. Ik vond het leuk me bezig te gaan houden met het versieren en oppimpen van de feestzaal. De andere ceremoniemeesters zouden gaan uitzoeken welke hotels en restaurants de gasten konden boeken in de buurt van de plek waar het feest gehouden zou worden. Ze zouden alle gasten een brief sturen met alle praktische informatie, ook over het cadeau, de parkeerplekken en de dresscode. Het bruidspaar had de getuigen gevraagd de vrijgezellenfeesten te organiseren.

Leuke opdracht

Direct nadat ik thuiskwam van de afspraak met de ceremoniemeesters, ben ik op internet gaan zoeken naar leuke manieren om een feestzaal aan te kleden. Het bruidspaar had er een redelijk budget voor ter beschikking gesteld, dus ik had best wat keuze voor toffe attributen. Daarom ging ik special effects huren. Ik zag al helemaal voor me hoe het bruidspaar in een regen van confetti de zaal binnen zou lopen en hun openingsdans zouden beginnen in een romantische walm van rook op de grond. Dit effect was het beste te bereiken met een droogijsmachine, las ik. Ook wilde ik een tv-scherm huren, zodat we leuke filmpjes van vroeger af konden spelen. Wel moest ik daarvoor eerst contact opnemen met de familie van het bruidspaar om te vragen of zij nog videomateriaal hadden uit de tijd dat de bruid en bruidegom opgroeiden. Anders was het misschien beter een slideshow te doen met foto’s. Daarnaast moest ik natuurlijk contact opnemen met de locatie waar het feest ging plaatsvinden wat ze zelf al hadden aan licht- en geluidapparatuur. Dit moest natuurlijk ook afgestemd worden met de band. De ceremoniemeester die van de muziek is, had een te gekke band weten te boeken. Zelf zou ik nog leuke versieringen kopen om de zaal op en top feestelijk te maken. Het was duidelijk dat het een hele toffe party zou worden! Het bruidspaar verdiende ook niets minder.