De pandemie heeft de reissector hard getroffen. Veel hotels lopen al maanden vliegtuigen vol toeristen mis. Want reizen naar een land in lockdown is niet alleen saai, maar ook onverstandig door een potentiële besmetting.

Reizen in het binnenland

Binnenlandse reizen daarentegen zijn nog steeds toegestaan. Hoewel de overheid het massaal rondtrekken van Nederlanders probeert te voorkomen afraadt, is het nog steeds mogelijk een nachtje buiten de eigen deur te boeken. De reden daarvoor is tweeledig. Enerzijds hoopt de overheid daarmee dat lokale horeca ondernemers niet hun deuren volledig hoeven te sluiten, en ze de noodzakelijke lasten blijven verdienen. Anderzijds is het een hart onder de riem voor al die Nederlanders die massaal uitkijken naar de vrije situatie van voor de lockdown.

Rust in de steden

Spannend is het misschien niet, maar de pandemie is wel een goede manier om tot rust te komen. Ook in de stad. De grote steden van Nederland hebben nog nooit zo weinig toeristen gezien. Dit levert historische beelden op. Zo ook in Groningen. De normaal zo bruisende pleinen doen kil aan, en levendige winkelstraten zijn leeg.  Ongekende beelden die je nog lang na de pandemie zullen bij blijven. Zoals je grootouders spraken over het veranderde aanzicht van de stad tijdens de oorlog, zal jij tegen jouw kinderen kunnen praten over de stad in tijden van de corona pandemie.

Hotel in Groningen

Maar waar kan je nu nog heen, als je de leegte van de stad wil ervaren, op een veilige manier? In deze blog ging ik op zocht ik in Groningen hotels die op alternatieve wijze geopend zijn, en strikte corona maatregelen handhaven. Zo kan je ondanks de crisis toch nog een de alledaagse sleur ontsnappen.

Van der Valk Hotel

Het Van der Valk Hotel doet er alles aan om hun gasten een veilig bezoek te voorzien. Natuurlijk worden de kamers dagelijks professioneel gewassen. Maar handcontactpunten, zoals deuren, worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Personeel dient ieder uur hun handen te wassen. En meerdere personen in een kamer worden alleen toegestaan als deze uit hetzelfde gezin komen. Ook hoef je voor een diner de deur niet uit. Van der Valk bezorgt ontbijt, lunch, diner en drankjes kunnen worden afgehaald.

 Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Vanuit dit hippe hotel met gloednieuw restaurant heb je een spectaculair uitzicht op het Hoornsemeer. Tevens een prachtige plek voor een wandeling. Ook in dit hotel zijn de restaurant voorzieningen gesloten maar kunnen maaltijden nog steeds worden afgehaald. Het hotel beschikt tevens over een zwembad, dat enkel voor hotelgasten toegankelijk is. Reservering vooraf is noodzakelijk, zodat er maximaal vier personen tegelijkertijd kunnen zwemmen.

De hotels die nog geopend zijn in de stad doen er alles aan een bezoek veilig te laten verlopen. Daarnaast profiteer je nu in veel hotels van speciale aanbiedingen, om de gesloten faciliteiten te compenseren. Dit is dus de kans om goedkoop in een rustig hotel te vertoeven!