Pas geleden woeien er nog zeldzaam ijzige winden door ons land, maar wie nu naar de vooruitzichten kijkt ziet dat de lente alweer voor de deur staat. En na de lente komt de zomer. Het zijn jaargetijden waarin heggeschaargeknip, fluitende vogeltjes en kleurrijke bloemetjes het decor vormen waartegen het leven zich afspeelt. Een decor waar het heerlijk samenzijn is met het gezin of met familie en vrienden. En bij samenzijn hoort lekker eten! In deze blog daarom enkele tips waarmee je je gasten in je achtertuin van een heerlijk hapje voorziet, en ervoor zorgt dat het bij jou thuis de ultieme chillplek wordt tijdens de komende lente en zomer!

Een pizzaoven is weer eens wat anders dan die eeuwige barbecue

Sinds jaar en dag kringelen er overal rookpluimpjes van barbecues boven de volksbuurten zodra het kwik een paar graden boven nul is. Wees dit jaar eens origineel en ga voor een pizzaoven. Dit staat veel mooier in de achtertuin en je bakt er pizza's mee waarvan men zelfs in Napels het water in de mond komt te staan. Al vanaf een euro of 150 krijg je een professionele houtgestookte oven waarmee je de blits kan maken als pizzabakker. Geen verkoolde hamburgers meer die je op de borden van je gasten kwakt. Prachtige pizza's, die je voor je ze aan je gasten presenteert nog even met een nonchalante beweging bestrooid met een handvol blaadjes basilicum.

Hoe bak je pizza's in een pizzaoven?

De pizzaovens op godu-tuin.nl zijn houtgestookt. Eerst plaats je enkele aanmaakblokjes en kleinere stukken hout achterin de oven, die je aansteekt. Daarna plaats je geleidelijk enkele grotere stukken hout aan de binnenkant ertegenaan. Zodra de oven op temperatuur is, kan de pizza erin. Draai hem een paar keer rond zodat elke kant van de pizza evenredig verhit wordt. Na een minuut of vijftien heb je een prachtige pizza uit de steenoven. Daarnaast had ik het over de esthetische aantrekkingskracht van de pizzaoven. Deze schuilt in het design van de ovens. De ovens op godu-tuin hebben veelal een Mexicaans signatuur. Zo is er een pizzaoven in de vorm van de Yukatan piramide. Deze oven bakt niet alleen heerlijke pizza's, maar is tevens een lust voor het oog! Tot slot, en dit is iets wat slechts weinig mensen weten, kun je in een pizzaoven ook allerlei andere gerechten bereiden dan pizza's. Zelfs een kippetje aan het spit is mogelijk met een pizzaoven van godu-tuin!