In de zomervakantie wil je er natuurlijk graag even tussenuit met het gezin. Maar het is niet altijd even makkelijk om een geschikte bestemming te kiezen voor een vakantie met kinderen. Je stapt niet zo snel op een 14 uur durende vlucht met overstap naar Thailand als je jonge kinderen hebt die niet lang stil kunnen zitten. Gelukkig zijn er genoeg leuke bestemmingen in Europa die niet alleen gezinsvriendelijk zijn, maar waar je ook met een korte vlucht of gezellige autoreis naartoe kunt. Hier volgen een aantal mooie vakantiebestemmingen ter inspiratie voor je volgende familievakantie!

Genieten op z'n Spaans

Spanje is altijd een goed idee. Of je nu als single, echtpaar of gezin reist. Spanje heeft voor ieder wat wils. Prachtige stranden, mooie natuur en een fantastische eet- en drinkcultuur (mmm… Tapas!). Als je met kinderen reist is de meest ideale setting een leuke familiecamping met genoeg activiteiten, sport en recreatie voor het hele gezin. Je kunt er voor kiezen om midden in de natuur te verblijven. Of aan het strand, zoals de gezellige familiecamping Cala Gogo aan de zonovergoten Costa Brava. Zorg er wel voor dat jullie je goed insmeren en genoeg water drinken, want zeker in de zomer kan het op veel plekken in Spanje erg warm worden.

Het prachtige Portugal

Het Westelijke buurland van Spanje is ook zeker een bezoek waard. De stranden daar behoren tot de mooiste stranden van Europa. Ik heb het natuurlijk over Portugal. De adembenemende rotsformaties aan de Algarve vind je nergens anders in Europa. Het is er echt heerlijk vertoeven op de goudgele stranden, en ook de steden en dorpjes zijn leuk om te bezoeken. Ga voor een dagje shoppen en sightseeing naar Lissabon, en verdwaal in de kleine straatjes van deze mooie stad. Ook het Zuiden, waar de charmante havenplaats Porto ligt, mag niet worden overgeslagen. Huur een auto voor een prikkie en verken samen met je gezin het hele land.

De ongerepte natuur in Scandinavië

Zijn jullie gek op natuur? Dan wordt het hoog tijd dat jullie eens naar het hoge Noorden trekken, naar Scandinavië. Huur een typisch Zweeds houten huisje in de bossen van Zweden en trek er samen op uit. Of verken de prachtige fjorden, watervallen en ongerepte natuur van Noorwegen. Breng een bezoek aan Legoland in Billund, Denemarken! Scandinavië heeft ontzettend veel te bieden voor jong en oud, en de zomer is de perfecte tijd om te gaan.

Europa heeft voor ieder wat wils

Natuurlijk heeft Europa nog veel meer moois te bieden voor een vakantie vol familiepret. Denk aan de Oostelijke landen zoals Kroatië en Slovenië. De overige Mediterrane landen Italië en Griekenland. Maar onderschat ook zeker onze naaste buurlanden Duitsland en België niet. Er valt genoeg te ontdekken in Europa! Waar gaan jij en je kroost deze zomervakantie naartoe?