Vroeger was ik altijd enorm jaloers op topmodellen met van die vlekkeloze huiden. Ik had zelf in mijn tienerjaren erg last van jeugdpuistjes, dus een schone huid was het ultieme goal. Maar wat ik ook voor wondermiddeltjes smeerde, het hielp niet. Achteraf kwam ik natuurlijk tot het inzicht dat dit gewoon kwam vanwege de hormonen. Inmiddels is mijn huid aardig opgeklaard, maar het heeft nog wel de nodige dermalogica producten nodig. Ik was er eerst altijd van overtuigd dat hoe minder producten en make-up je gebruikt, hoe beter het is. Dit bleek toch niet helemaal waar te zijn. Hoe dat werkt leg ik je in deze blog uit! Veel leesplezier!

 

Waarom je huid dermalogica producten goed kan gebruiken

In de essentie klopt het natuurlijk dat hoe minder je met je huid doet, hoe beter dat is. Je huid is namelijk een orgaan die een zelfreinigende functie heeft. Allerlei producten zouden deze functie in de war kunnen brengen. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat iemands huidproblemen verslechteren met het gebruik van bepaalde producten! Toch is er in onze moderne maatschappij altijd een externe slechte invloed op je huid. Denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling. Als je fiets of loopt naar je werk dan komt je huid constant in aanraking met vieze broeikasgassen. En moet je nagaan hoeveel bacteriën er aan je hand zitten als je gebruikt maakt van openbare ruimtes en gebouwen. Dat is echt ongelofelijk veel. Ook raken wij als mensen ongeveer elke paar minuten ons gezicht aan. Elke paar minuten stop je dus je hand vol bacteriën tegen je huid aan. Geen wonder dat deze dan vies wordt. Daarom kan je huid wel een handje hulp gebruiken. Elke dag je huid schoonmaken na een dag blootgesteld zijn aan luchtvervuiling, bacteriën, en vergeet niet UV-straling is erg belangrijk. Oke, je huid schoonmaken van UV-straling werkt natuurlijk niet, maar je kunt je er wel tegen insmeren. Ook na het douchen is het erg belangrijk om je goed in te smeren met voedenden creme’s, omdat je dan de natuurlijke beschermlaag van je huid was. Allerlei redenen dus om toch wat dermalogica producten te gebruiken!

 

Wat allemaal onder het assortiment van dermalogica valt

Maar wat zijn dan goede producten binnen de dermalogica die je juist wel moet gebruiken? Denk aan gezichtsreinigers, toners en lotions, scrubs en peeling, gezichtsmaskers, gezicht crèmes, UV-bescherming, oogverzorging, serums en boosters en tot slot lichaamsverzorging. Om je te beschermen tegen luchtvervuiling, bacterien en UV-straling is het aan te raden wat van deze producten aan te schaffen. Vraag altijd om hulp of lees je goed in voordat je iets besteld, want elke huid is anders!