Reizen door Zuidoost Azië is al enige tijd heel populair onder Nederlanders. De wereld is daar zo ontzettend anders dan wij in Nederland of Europa gewend zijn. Veel mensen trekken met een backpack door bijvoorbeeld Vietnam of Thailand. Het vasteland van Zuidoost Azië ontvangt het grootste gedeelte van deze onderzoekende toeristen, maar op die manier lopen zij een prachtig divers land mis. Indonesië is een land dat zo ontzettend veel te bieden heeft dat het haast onmogelijk is om alles te zien. Om de meest bijzondere plekken van Indonesië te kunnen zien heb ik hier een aantal tips voor je. Wanneer jij op reis gaat naar Zuidoost Azië en in het bijzonder Indonesië, dan mag je deze plekken absoluut niet missen!

Bali

Indonesië bestaat uit bijna twintig duizend eilanden, en deze eilanden verschillen natuurlijk veel van elkaar. Het grootste gedeelte van deze eilanden zijn slechts kleine, onbewoonde eilandjes, maar er zijn genoeg grotere, bijzondere eilanden. Het meest populaire eiland van Indonesië is waarschijnlijk toch wel Bali. Dit eiland is voornamelijk gericht op toerisme, en is dan ook een soort hub voor internationale reizigers. De stranden en de hotels zijn hier van uitzonderlijke kwaliteit. Ook als je niet zo veel houdt van toeristische hotspots dan is het alsnog de moeite waard om hier een paar nachtjes door te brengen.

Lombok

Dit eiland ligt niet alleen geografisch dicht bij Bali, ook heeft het veel gemeen als het gaat om het landschap. Witte stranden met een heldere, blauwe zee zijn hier te vinden zonder alle commerciële aandacht die er op Bali wel is. Het is niet moeilijk om een prachtig verlaten strand te vinden op Lombok, en dit is dat ook het ideale eiland om eventjes jouw persoonlijke energie op te laden/

Yogyakarta

Hoe gek het ook klinkt, soms ben je het luilekkerland op het strand wel eens zat. Gelukkig heeft Indonesië ook meer dan genoeg te bieden als het om kunst en cultuur gaat. Yogyakarta is een uitstekende stad om zo veel mogelijk te leren over de lokale cultuur. Deze stad vind je op het grootste eiland van Indonesië, Java. Authentieke marktjes waarop handnijverheid nog de boventoon voert kan je in het centrum vinden, en ook ligt Borobudur dichtbij, misschien wel de meest indrukwekkende tempel van heel Indonesië.

Raja Ampat

Het feit dat Indonesië voornamelijk uit eilanden bestaat zorgt ervoor dat het een ideale omgeving is om te gaan duiken. Scubaduiken of een beetje rustig snorkelen, het kan allemaal. Raja Ampat is de meest populaire plek om te duiken vanwege de grote biodiversiteit. Grote koraalriffen en tropische vissen zijn de perfecte achtergrond voor een avontuurlijke duiksessie!