Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar de leukste reisdeals en heb daarvoor inmiddels een aantal handige organisaties gevonden. Enige tijd geleden kwam ik de reisorgansatie Bebsy tegen via Instragram. De foto’s van de prachtige reisbestemmingen trokken mij meteen aan. Bebsy is een online reisorganisatie waar je gemakkelijk leuke stedentrips en vakanties tegen hele mooie prijzen kunt boeken.

Stedentrip naar Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag stond al een tijdje op mijn verlanglijst van steden die ik graag wil bezoeken en toevallig had Bebsy nou juist voor Praag een aantal goede aanbiedingen. Inmiddels is mijn stedentrip Praag geboekt en ga ik over een paar weken de stad verkennen. Maar nou maak ik er altijd een sport van om tijdens mijn mini vakanties zo min mogelijk extra uit te geven. Ook in Praag kun je je prima vermaken zonder ook maar iets uit te geven. In deze blog wil ik dan ook graag delen wat je voor n kunt doen in Praag.

De oude stad

De oude stad is natuurlijk een enorme trekpleister van Praag en je kunt hier prima vertoeven zonder budget. Een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben is in ieder geval de stokoude astronomische klok. De klok en de astronomische wijzerplaat werden al in 1410 gemaakt. Hij is bevestigd aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis aan het Oudestadsplein in de Oude Stad van Praag. Na een lange restauratie is de klok nu volledig in zijn oude glorie hersteld.

Volgens een aantal insiders is daarbij de binnenkant van het oude stadhuis (waar de klok staat) een bezoek waard, om de sfeervolle historische en ceremoniële zalen (inclusief de kapel van de Maagd Maria) te verkennen. De top van de toren zou daarbij voor hele goede uitzichten zorgen, waarvoor je niet de observatietoren in hoeft.

Het Venetië van Praag

Nog een activiteit die je een aantal uur bezig zal houden, is een wandeling rond het eiland Kampa. Dit eiland ligt dichtbij de Karelsbrug aan de oevers van de rivier de Moldeu. Het is een deel van Praag en wordt als één van de mooiste plaatsen van de stad beschouwd. Het eiland heeft een ontzettend mooi park en kleine pittoreske huizen langs smalle karakteristieke straatjes. Het wordt daarom ook wel ‘het Venetië van Praag’ genoemd. Gratis en voor niets, kun je met een wandeling zo dit prachtige deel van Praag zien.

Live muziek

Als je een fan bent van livemuziek dan ben je in Praag op de juiste adres. Er zijn vele barretjes waar je live muziek zal aantreffen. Ook in de straten en op wat grotere pleinen is meestal wel een getalenteerde muzikant te vinden.

Alvast veel reisplezier!