Gefeliciteerd je bent net geslaagd voor je middelbare school en hebt een studie gekozen die echt bij je past. Het avontuur op een hogeschool of universiteit is vele malen anders dan het avontuur op een middelbare school. Zo heb je onregelmatig les, ben jij zelf verantwoordelijk of je aanwezig bent en zullen je ouders niet meer op de hoogte gehouden worden van wat jij allemaal uitspookt. Je krijgt de kans om echt zelfstandig te worden en dat is volgens mij een kans die je met beide handen aan moet grijpen. Studies hebben natuurlijk een sociale kant. Je kunt namelijk uit huis gaan, nieuwe vrienden maken en naar de gaafste feestjes toe gaan. Dit is natuurlijk super leuk, maar je studie moet natuurlijk ook gewoon gehaald worden. In dit artikel vertel ik alles wat jij nodig hebt om je studie te kunnen halen. Door een goede voorbereiding kun jij meer genieten van het sociale gedeelte van de studie. 

Koop een laptop

Dit is natuurlijk een open deur die ik intrap, maar je laptop is alles op een hogeschool of universiteit. Je zult meer bezig zijn met het opstellen van verslagen dan met het leren uit boeken. Verder staan alle studiegegevens op de schoolsite en zul je veel online samen moeten werken met medestudenten. Je begrijpt het dus al een studie betekent helaas ook veel achter een scherm zitten. Daarom is het helemaal niet gek om te investeren in een goede laptop. Zoek online enkele reviews op over laptops en laat je desnoods adviseren in de winkel. Een goede laptop zorgt ervoor dat je studie een stuk eenvoudig te behalen wordt. 

Zorg voor Microsoft office

Naast dat je online te werk gaat zul je ook veel bezig zijn met Microsoft office. Zo ben je veel bezig met het typen van verslagen in Word en het maken van rekensommen en grafieken in Excel. Ik raad je aan om hiervoor Microsoft office 2019 aan te schaffen. Dit is de nieuwste versie en zal ervoor zorgen dat jij alles kunt uitvoeren wat jij voor je studie moet doen. Sommige opleiding vergoeden dit microsoft office pakket voor je. Informeer daarom goed bij je volgende opleiding of dit in je collegegeld zit of niet. 

Zoek een plek waar jij kunt studeren

Studeren aan een vaste plek werkt echt. Je hersenen associëren de vaste plek uiteindelijk met studeren  waardoor jij efficiënt te werk kunt gaan. Doe dit bijvoorbeeld altijd aan hetzelfde bureau thuis of ga naar de bibliotheek. Vaak hebben hogescholen en universiteiten ook een eigen stilteruimte waar jij kunt studeren.