Als er iets is dat me altijd gelukkig kan maken, is het wel chocolade. Het gaat simpelweg nooit vervelen. De vele verschillende vormen en smaken waarin het te krijgen is, maken me blij. Of het nou repen, truffels, bonbons of bijvoorbeeld chocolademelk is. Met nootjes of zeezout, puur of wit, met of zonder pralinévulling. Er is altijd wel iets nieuws uit te proberen en ik heb meerdere favorieten. Als ik mezelf een cadeau doe, koop ik het liefst chocolade. Ik ken vele anderen die er ook gek op zijn. Soort zoekt soort, zeggen ze dan. Ik weet niet helemaal of dat het is, maar in elk geval begrijp je elkaar erg goed als je erachter komt dat de ander er ook zo fan van is. Misschien dat het ook wel in de genen zit, want een deel van mijn familie is bijzonder gek op chocolade. Voor gasten kan het soms even schrikken zijn hoe snel en veel wij chocolade kunnen eten. Wij vinden het de normaalste zaak van de wereld, want zijn het gewend. Voor ons hoort het bij onze eerste levensbehoeften. Er is dan ook altijd chocola in huis. Zo gek zijn wij erop!

Overleven of genieten

Het verbaast me dan ook niets toen ik hoorde dat er in een overlevingspakket voor bijvoorbeeld bergbeklimmers vaak een stuk chocola zit. Er komen verschillende stoffen in je hersenen vrij als je het eet, wat ervoor zorgt dat je een goed gevoel krijgt en er weer even tegenaan kan. Maar ik doe niet aan survivallen en het maakt mij niet uit welk jaargetijde het is of waar ik me bevind: chocola is altijd goed! Vroeger haalde ik geregeld repen, maar de laatste tijd ben ik ook een heuse bakfanaat geworden. Ik maak nu dus mijn eigen cakes, koekjes en taarten en eerlijk is eerlijk, vaak gaat daar veel cacao in! De kinderen vinden het ook erg leuk om te helpen. In de winter is het in het weekend na sporten altijd vaste prik: dan willen ze chocolademelk maken. We hebben nu de Hotchocspoon ontdekt, waarbij we experimenteren met verschillende smaken chocola en verschillende soorten melk. We vinden het namelijk wel belangrijk dat we zo duurzaam mogelijk consumeren. We letten dus wel degelijk op welke chocola we kopen, want het moet wel zo eerlijk mogelijk geproduceerd zijn.

Een lief gebaar

Waar het product ook ideaal voor is, is als cadeautje. Als je van jezelf weet hoe gelukkig je ervan wordt, weet je dat je er een ander ook heel blij mee kan maken. Er is allerlei leuke en verrukkelijke bedank chocolade te krijgen, die bij vele verschillende soorten gelegenheden gegeven kunnen worden. Denk aan een extraatje om je werknemers te bedanken voor de goede prestaties, om iets liefs te geven als iemand ziek is geweest, als bedankje voor een etentje waar je voor uitgenodigd bent of gewoon zomaar, omdat je zo gek op iemand bent. Als je heerlijke chocolade ziet, verzin je vanzelf een reden om het te mogen geven aan iemand!