Ben je van plan om zelf iets te bouwen in je huis of in je tuin? Denk dan eens aan Douglas hout. Dit is een schitterende, duurzaam gekweekte houtsoort die ook nog eens erg goed te bewerken is. Onbehandeld Douglas hout blijft tot wel 15 jaar goed (boven de grond). Je kunt dit hout bewerken, schilderen, beitsen in welke vorm of kleur je maar wilt. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Laat je het hout onbehandeld? Dan zal het na verloop van tijd op een prachtige manier vergrijzen. Zet je het hout in de lak of de beits, dan blijft de unieke, roze gevlamde kleur goed bewaard. Wil je nog duurzamer hout? Dan is de volgende stap hardhout!

Maak een mooie terrasoverkapping van Douglas hout

Door gebruik te maken van voorgezaagde planken en palen heb je in een mum van tijd een mooie terrasoverkapping gemaakt. Natuurlijk werk je vanaf een (zelfgemaakte) bouwtekening. Zo zorg je ervoor dat je precies de goede hoeveelheid planken en palen bestelt. Ook kun je dan gemakkelijk bepalen waar de verbindingen moeten komen en hoe je die gaat maken. Kies je voor (grote) schroeven en moeren? Boor dan altijd even voor, dit voor het beste resultaat.

Een schitterende schutting in een oogwenk

Online kun je complete schuttingdelen van 1,80 m x 1,80 m bestellen. Het is dan wel zaak dat je goed gemeten hebt en dat je precies goed uit komt. Past het net niet, dan is het zelf maken van een schutting van Douglas hout ook altijd nog een optie. Hou er dan wel rekening mee dat je de palen niet direct in de grond zet. Dit zorgt na verloop van tijd voor verrotting van het hout en kan je hele schutting in gevaar brengen. Zet de palen in een betonpoer en je weet zeker dat de schutting jaren mee gaat.

Knap je balkon eens op!

Ik weet heus dat het winter is nu, maar het is nu wel hét moment om te gaan bepalen wat je het komende jaar met je balkon wilt doen. Als je het slim aanpakt heb je zomaar een extra kamer aan je huis. Leg eens mooie vlonderdelen neer en je zult zien dat je veel vaker gebruik maakt van het balkon. Die viezige betonvloer zie je door de vlonderdelen niet meer en je kunt er prima je meubelen op kwijt. Je balkon als extra kamer, dat is wel iets om even over na te denken!