Een laptop is toch wel een van de betere uitvindingen die gedaan is. Het maakt het leven zo ontzettend veel makkelijker. Eerst had je gewoon alleen een normale computer, die dan vast in je huis stond. Je kon daar dan uiteraard alleen maar thuis aan werken, wat je dus helemaal niet mobiel maakte. Maar met de laptop werd dat gelukkig een stuk beter, omdat je die makkelijk overal mee naartoe kon nemen. Zo kan je hem bijvoorbeeld meenemen naar je studie of naar je werk. Erg makkelijk voor het maken van aantekeningen, of eigenlijk elke soort werk. Maar het aanschaffen van een laptop is over het algemeen vrij duur, dus is het wel handig dat je er ook goed mee om gaat. Dus waar moet je op letten?

Bedek de webcam als je die niet gebruikt

Vrijwel elke laptop heeft een ingebouwde webcam die je kan gebruiken om te videobellen. Andere mensen kunnen je hier dus door zien, maar dat zou eigenlijk alleen maar horen te kunnen als jij dat toestaat. Helaas is niet iedereen in deze wereld even aardig, en kan het dus gebeuren dat jij een virus of iets dergelijks op je laptop krijgt. Hiermee kunnen ze dan toegang krijgen tot je webcam, en kunnen ze je op elk moment bekijken als zij dat willen. De kans dat het gebeurd is helemaal niet zo heel groot, maar mocht het gebeuren, zou dat toch wel erg vervelend zijn. Bovendien kan je tegenwoordig zelfs je eigen webcam cover bedrukken online, dus er kan nog iets grappigs staan in plaats van gewoon een stickertje ook!

Hou je laptop goed schoon

Zoals ik eerder al heb gezegd, is een laptop een erg dure aankoop. En omdat je er zoveel geld aan uitgeeft, is het misschien ook wel handig als je daarna de laptop ook goed verzorgd. Wat dus betekent dat je het wel zeker schoon moet houden. Dan heb ik het ook niet over eens in de maand even een doekje erover heen. Je moet echt elke week even het scherm goed afnemen, en vooral ook het toetsenbord stofvrij houden. Als je dat namelijk niet doet, is dat ontzettend schadelijk voor de laptop, en kan deze ook veel langzamer worden. En dat is bijzonder zonde van je geld. Dus denk er altijd even aan, om en je webcam te bedekken, en om ook goed je laptop schoon te houden. Gebruik daarvoor uiteraard geen water! Zolang dat allemaal goed komt, zal je lang veilig gebruik kunnen maken van je laptop!