Jouw bedrijf is uiteraard erg belangrijk voor je. Daarom wil je er ook voor zorgen dat alles goed beschermd blijft. Of je nou ontzettend veel waardevolle spullen in jouw bedrijfspand hebt staan of allesbehalve, maakt in dat opzicht niets uit. Jouw doel is een veilige sfeer creëren voor jouw medewerkers. Daarbij hoort natuurlijk ook de algehele veiligheid van jouw gebouw of kantoor. Er zijn meerdere opties waardoor jij ervoor kan zorgen dat de veiligheid op de juiste manier gewaarborgd wordt. Hierdoor kan je zelfs diefstal voorkomen. Als ondernemer wil je absoluut niet dat jouw materialen of spullen door iemand gestolen worden, maar hoe kan je dat nou op de best mogelijke manier voorkomen?

 

Houd het veilig

Het belangrijkste is dat je jouw bedrijf en de bedrijfssfeer zo veilig mogelijk moet houden. Hierbij is een groot deel het vertrouwen hebben in de medemens en dus ook in jouw werknemers. Helaas is dit niet altijd voldoende en kan het vooral bij bedrijfspanden die wat meer afgelegen liggen nog wel eens voorkomen dat er pogingen worden gedaan om in te breken. Als ondernemer wordt je hier natuurlijk niet blij van en in dit geval geldt dan ook dat voorkomen erg belangrijk is. Een goed hulpmiddel hiervoor kunnen beveiligingscamera’s zijn, aangezien deze voor inbrekers vaak afschrikkend werken. 

 

Kies voor camera’s

Er zijn echter veel soorten beveiligingscamera’s. In de meeste gevallen zal je hier als ondernemer of eigenaar van een pand niet veel verstand van hebben en daarom kan het handig zijn om voor de aanschaf van jouw nieuwe beveiliging camera’s alvast wat voorkennis te hebben over de diverse varianten. Als bedrijf is het de beste optie om te kiezen voor camera beveiliging inclusief installatie. Op deze manier hoef je alleen maar te betalen en je verder niet bezig te houden met de werking van het monteren en installeren. Dit zal je veel tijd schelen, wat je weer kan steken in taken binnen jouw bedrijf. Wel is het belangrijk dat je weet welk type camera met het bijbehorend systeem je wil gaan aanschaffen. Er zijn twee soorten die hierin het meest gebruikt worden. De cctv camera’s en de ip camera’s. De cctv camera’s worden hiervan het meest gebruikt door bedrijven. De opnames van de camera’s worden als analoge video opgeslagen, waarna ze vervolgens makkelijk af te spelen zullen zijn. De resolutie hiervan is niet erg hoog, maar toch is deze variant goed betaalbaar. De ip camera’s leveren daarentegen een hogere resolutie, alleen worden deze beelden op de cloud opgeslagen. Dat betekent dat je ook maandelijkse kosten zal maken voor de opslag van de opnames. Het is dus aan jou als ondernemer welke variant jouw voorkeur heeft.