We krijgen als kind vaak te horen dat we vooral iets moeten gaan doen wat we ontzettend leuk vinden en dat we onze dromen achterna moeten gaan. Door van je hobby je werk te maken, weet je zeker dat je iets aan het doen bent wat je daadwerkelijk ook ontzettend leuk vindt. Echter is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je passie ligt in de creatieve sector. Vaak doe je zoiets naast je werk en kun je je daar nog niet volledig op richten. Het is ook erg lastig om van je creatieve hobby je werk te maken, want aan het begin is het erg lastig om daar geld mee te verdienen. Er zijn in de creatieve sector erg veel mensen die daarin actief zijn en ook soort van hetzelfde doen als dat jij doet. Je zal je moeten onderscheiden met je persoonlijke stijl en je eigen competenties. Daarnaast zal je veel doorzettingsvermogen moeten hebben en ook de steun uit je eigen persoonlijke kring moeten krijgen om door te blijven gaan met je hobby. Toch is het de kunst om je nergens wat van aan te trekken en je te richten op je eigen werk. In dit blog geef ik je een aantal tips waar je wat aan kunt hebben als je graag ook van je creatieve hobby uiteindelijk je werk wilt gaan maken.

Een eigen ruimte voor je creatieve hobby

Over het algemeen werken mensen met een creatieve hobby of een beroep in de creatieve sector toch nog veelal vanuit huis. Dat is aan het begin ook het verstandigste om te doen, want je kosten blijven nog erg laag. Echter is het hebben van een eigen ruimte wel een goede toevoeging en daarmee kun je je werk naar een hoger niveau tillen. Het zorgt voor een extra stok achter de deur dat je gewoon door moet gaan met waar je mee bezig bent. Daarnaast zorgt het voor meer professionaliteit en dat is erg belangrijk voor de mensen buitenaf. Zo zijn potentiële investeerders en andere creatieve mensen eerder geneigd om met je samen te werken als ze zien dat je al een eigen ruimte bent en je creatieve werk naar een hoger niveau hebt getild. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het creëren van een eigen ruimte. Zo hoef je niet gelijk een eigen ruimte te realiseren, maar je kun ook een plekje innemen in een ruimte met andere creatieve mensen. Het hangt af van het stadium waarin jij je bevindt als creatief persoon en het hangt af van het budget dat jij hiervoor kunt vrijmaken.

Een nieuwe ruimte je eigen maken

Als je net over een nieuwe ruimte beschikt, is het belangrijk om deze ook je eigen te maken doormiddel van licht, kleur en eventueel wat kunst. Je kunt hierin heerlijk creatief bezig zijn en alles naar eigen wens inrichten. Vaak hangen in zulk soort ruimtes veelal tl buizen, maar je zou beter kunnen kiezen voor ander licht. Het is verstandig om eens te kijken op een LED downlighters shop en te zien wat voor mogelijkheden er nog meer zijn op het gebied van licht.