Voor veel mensen zal Genemuiden alles behalve bekend klinken. Toch speelt het plaatsje in de provincie Overijssel een belangrijke rol in verschillende topsportwedstrijden, maar ook achtertuinen en speelplaatsen. Hoogstwaarschijnlijk gaat er nu nog steeds geen enkel belletje bij je rinkelen. Dat is ook helemaal niet gek, ik had namelijk precies hetzelfde. Aanvankelijk dacht ik dat er misschien een topsporter uit die plaats zou komen die ook heel veel voor de gemeenschap doet. Niets is minder waar, Genemuiden staat bekend omdat daar het bedrijf staat dat het beste kunstgras van de wereld levert. Het kunstgras uit Genemuiden is daarom wereldberoemd. De basis voor het hedendaagse kunstgras is hier gelegd en door jarenlang ontwikkelen is het kunstgras inmiddels uitgegroeid tot het beste kunstgras ter wereld. Ben jij nou benieuwd waar je het kunstgras allemaal voor kunt gebruiken. Of wil je dit kunstgras kopen? Lees dan snel verder!

Sportclubs en kunstgras

Kunstgras is enorm duurzaam en kun je daarvoor gebruiken voor enorm veel toepassingen. Tegenwoordig hebben bijna alle amateur voetbalclubs wel een kunstgras veld op de accommodatie liggen. Het veld kan gebruikt worden door weer en wind en is daarnaast ook nog eens enorm onderhoudsarm. De velden hoeven niet jaarlijks opnieuw ingezaaid te worden en bij slecht weer zul je het veld ook niet snel stuk schoppen. Ook bij hockeyclubs wordt er kunstgras gebruikt, al zijn dit vaak weer andere varianten die wat zachter van aard zijn. Voor veel sportclubs is een kunstgrasveld de ultieme uitkomst om meerdere sporten te combineren en ook ervoor te zorgen dat iedereen in elk seizoen kan blijven sporten. Ook kan een kunstgrasveld gemakkelijk worden ingedeeld in verschillende vakken. Op normaal gras zal een kalklijn snel vervagen, maar een lijn in het kunstgras zal niet snel verslijten. 

Waar gebruik je het nog meer voor?

Naast dat sportclubs enorm kunnen profiteren van kunstgras, profiteren ook enorm veel huishoudens van kunstgras. Veel mensen vinden een grasveld in de achtertuin enorm leuk, maar willen niet elke week bezig zijn met het grasmaaien of onderhouden. Een kunstgrasveld in je achtertuin zorgt ervoor dat je altijd een mooi groen grasveld hebt en je hebt er daarna ook weinig omkijken meer naar. De dagen van grasmaaien zijn definitief voorbij en ook onkruid zal geen kans krijgen om zich te vertonen. Ook als je op korte termijn een mooi groen grasveld wilt is kunstgras een uitlezen mogelijkheid. Als je een nieuw grasveld moet zaaien dan zullen hier enkele maanden overheengaan voordat je een mooi groen grasveld hebt. Kunstgras it is en dat haal je natuurlijk uit Genemuiden!