Het zesde zintuig is voor veel mensen een soort van bijgeloof want hoe kan het nou dat er meer bestaat tussen hemel en aarde? Voor deze mensen is het puur bijgeloof omdat zij dit tussenstuk simpelweg niet kunnen bereiken. Dus wat je niet ziet is er ook niet, of toch wel? Mensen die dit tussenstuk in welke vorm dan ook wel kunnen bereiken kunnen dus wel spreken over een zesde zintuig. Ze voelen bijvoorbeeld een aanwezigheid die met het oog niet te zien is, ze hebben bijzondere ontmoetingen in hun dromen en krijgen blikken uit het hiernamaals. Beschik jij over dit extra zintuig? Dan vertellen we je graag hoe je dit verder kan ontwikkelen.

Mediteren en Mindful bezig zijn

Door te mediteren en mindful bezig te zijn kan je veel beter stil staan bij alles wat je door krijgt. Door te mediteren sluit je jezelf bijvoorbeeld even helemaal af voor je gedachten. Je zet als het ware je gedachten even uit. Op deze manier kan je lichaam je energie voor andere doeleinde gebruiken en zullen je extra zintuig dus meer gestimuleerd worden. Ook mindful bezig zijn kan hier een positieve invloed op uitoefenen. Wees je bewust van je zintuigen. Ga je één voor één langs en ervaar wat je zintuigen je proberen te vertellen. Schakel ze daarna ook weer één voor één uit en probeer als laatste je zesde zintuig te vinden.

Dromen en creatieve ingevingen 

Droom je vaak? En brengen je dromen je altijd een boodschap of vertellen ze je een verhaal? Bestaat hier dan ook echt aandacht aan. Schrijf je dromen op zodra je wakker wordt zodat je ze niet vergeet en lees het op een later moment nog eens terug (nadat je bijvoorbeeld gemediteerd hebt). Op deze manier merk je misschien iets op wat je eerder nog niet was gelukt. Dit geldt ook voor creatieve gedachten zoals uitingen of ideeën. Ook deze schrijf je op zodat je het later nog een keer kan teruglezen. Probeer tijdens het teruglezen ook tussen de regels door te lezen en kijk welke boodschap je kan vinden.

Maak contact met andere

Je bent niet alleen! Er zijn er meer zoals jou. Er bestaan meer mensen die het geluk hebben om een extra zintuig te mogen dragen. Maak contact met deze mensen door bijvoorbeeld een online medium en ga samen op zoek naar het onbekende. Sommige zijn namelijk al een stuk verder in hun proces en kunnen je stap voor stap de juiste begeleiding geven. Op deze manier kan je jouw zintuig op de juiste manier ontwikkelen.