Wanneer je nadenkt over het Midden Oosten rijst de vraag: ‘is het veilig daar?’. In veel gebieden heerst inderdaad onrust. Maar in nog meer gebieden is het veilig voor toeristen om te reizen! Dit is echter niet altijd de associatie die mensen met deze streek hebben. Er zijn zelfs landen die hoger staan aangeschreven om hun veiligheid dan Nederland. Best de moeite waard om eens een kijkje te nemen dus. Ben jij benieuwd welke landen en plekken jij zeker weten moet bekijken op een reis door het Midden Oosten? Lees dan snel verder!

Het land Oman is een geweldige plek om te verkennen

Misschien heb je er niet eerder van gehoord, en misschien ook wel. Hoe dan ook: Oman is écht een land dat geweldig is om op avontuur te gaan. Het is er veilig en je kunt het heel makkelijk met de auto verkennen.

Je hebt er een enorme diversiteit aan verschillende landschappen. Zo rij je het ene moment door geweldige berglandschappen en het andere moment bevind je jezelf in een woestijnachtige oase met groene palmbomen en helder blauw water. Ook zijn er in de woestijnen geweldige zandduinen (uiteraard, het is een woestijn) die een indrukwekkend gezicht vormen.

Niet alleen voor het landschap hoef je deze staat te bezoeken. Ook de cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je hebt er veel oude stadjes en dorpjes, prachtige gebouwen en forten uit de tijden dat er nog sultans heersten.

Breng vooral ook een bezoek aan Istanbul

Turkije kennen wij in Nederland met name van de luxe all-inclusive resorts, maar het land heeft zo veel meer te bieden dan dat. Wanneer je op zoek bent naar een geweldige stedentrip die bomvol cultuur zit kan je perfect terecht in Istanbul.

Als je deze metropool aan de Bosporus bezoekt zijn er een paar plekken die je niet kan overslaan. Zo is de Haga Sophia zonder twijfel een must see, net zoals de blauwe moskee die ook wel bekend staat als de Sultan Ahmetmoskee. Dit is de meest indrukwekkende moskee die je in jouw leven zult binnenstappen. Het geweldig mooie gebouw dankt haar naam aan de blauwe tegeltjes die je aan de binnenkant van het gebouw overal terugvind. Zeker de moeite waard om vliegtickets Turkije te boeken!

Behalve mooie gebouwen moet je ook een beetje van het dagelijkse leven mee krijgen. Er is geen betere plek om dit te doen dan door de Kapali Carsi te verkennen. Dit is de grootste bazaar van de stad. Deze bazaar telt maar liefst 58 straten (!!) en biedt onderdak aan zo’n 1200 winkels.