Kleren maken de man, en de vrouw. En ook het kind. Eigenlijk iedereen wel dus. Vaak zit hem dit in de kleine details. Tuurlijk, een juiste kleurencombinatie en een horloge dat matcht met de manchetknopen die je draagt op een gala doen al heel wat. Toch vergeet men vaak de kleine dingetjes, de details. Zoals een portemonnee. Een vrouw zal vaak een mooie portemonnee kopen die matcht met haar outfit. Bij mannen ligt dit vaak net even wat anders. Mannen lopen de Hema in, zien een zwarte leren portemonnee en zijn tevreden. Het kan en moet eigenlijk anders. Maar hoe kun je nou een mooie portemonnee heren kopen? Dat is je helemaal duidelijk na deze blog, ook als man. 

Functionaliteit 

Het belangrijkste om op te focussen bij het kopen van een portefeuille: functionaliteit. Het nut van je portemonnee is voor velen van ons geld opbergen. Dit kan cash zijn, maar ook een creditcard, kortingsbonnen, een pinpas of een premium card van een bepaalde winkel. Maar je wilt ook niet teveel meenemen. Je wilt hem niet volproppen zodat hij lomp en groot wordt. Er zijn ook dingen die je moet vermijden om in je portemonnee te stoppen. Bonnetjes die je al 2 jaar bewaard, voedselbonnen en sleutels zijn niet de voorwerpen die er in horen. Je moet begrijpen wat je nodig hebt. Het is logisch dat als je een bankier bent of iemand die veel tijd doorbrengt als in de natuur, je andere behoeften zult hebben wat betreft een portemonnee. Er is trouwens ook niets mis met het hebben van meerdere portemonnees voor verschillende doeleinden. Kortom; het is belangrijk een portemonnee te kiezen die aansluit bij je behoeften. 

Uiterlijk

Het is een onbetwistbaar feit dat mannen niet zo veel accessoires hebben. Wanneer zij er echter één kopen, willen zij meestal dat deze perfect is verwerkt en van hoogwaardig materiaal is gemaakt. En welk materiaal is kwalitatief beter en luxueuzer dan echt leer, waardoor de portemonnee er zelfs over een paar jaar nog als nieuw uitziet. Je kunt natuurlijk ook voor een stoffen of nep leer portemonnee gaan, maar dit ziet er een stuk minder stijlvol uit. Leer past bij iedereen en bij elke outfit. Als je niet teveel geks wilt kan je nooit verkeerd gaan met zwart, maar bruin en blauw zijn ook solide opties. Kijk ook goed naar outfits die je vaak draagt. Wanneer je skinny jeans draagt is een grote portemonnee onhandig, maar bij een pak en een trenchcoat past een grotere, luxere portemonnee prima.